Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Očekávaná modernizace nebezpečné křižovatky může začít

Průsečná křižovatka u čerpací stanice ONO v Sokolově by se už v letošním roce měla začít měnit na okružní. Náklady na stavbu bude hradit Karlovarský kraj a finančně se na její realizaci bude podílet i sokolovská radnice.

„Podíl města na výstavbě okružní křižovatky je 9,7 milionu korun bez DPH. Z prostředků města bude financována úprava větví místních komunikací ulice Závodu míru a Stará Březovská, výstavba nových chodníků na pozemcích ve vlastnictví města. Dále veřejné osvětlení navržené podél komunikace a chodníků na pozemcích města, prodloužení stávajícího vodovodní a kanalizačního řadu,“ uvedl mluvčí sokolovské radnice Vladimír Meluzín s tím, že podíl na přeložkách, které souvisí s výstavbou, to znamená přeložka plynovodu a kabelové vedení sítě elektronických komunikací, je vyčíslen na zhruba 670 000 korun.

Přestavba současné nebezpečné průsečné křižovatky na okružní, může na jaře začít hned, jakmile to klimatické podmínky dovolí. Se společností Strabag, která bude zhotovitelem akce, už byly podepsány smlouvy.

„Hlavním investorem stavby je Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje a celkové náklady jsou zhruba 24,8 milionu korun bez DPH,“ doplňuje dále sokolovský mluvčí.

Průsečná křižovatka bude modernizována po jednotlivých etapách, které si vyžádají drobná dopravní omezení. S úplnou uzavírkou provozu se na této frekventované silnici nepočítá. Kraj bude výstavbu kruhového objezdu hradit především ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Rekonstrukce potrvá přibližně rok. Původní vítěz výběrového řízení podle Vladimíra Meluzína nepodepsal smlouvu. Akci tak provede firma Strabag, která skončila v tendru druhá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu ostrov

Štítky křižovatka ONO, okružní křižovatka, investice, zadavatel, Sokolov, Karlovarský kraj, stavba, Strabag, Státní fond dopravní infrastruktury

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Honza Fiala

Snad se dočkáme doby, kdy svět se (po dobrém asi ne) vrátí so normálu a všechny tyhle šu.inoviny typu kruháče, ostrůvky, umělé klikatění, ubírání jízdních pruhů atd. se zlikviduje a těm kšuntům, co z jejich prosazování měli kšeftíček, se to dá k úhradě.

Pondělí, 25. ledna 2021, 09:12Odpovědět

Očekávaná modernizace nebezpečné křižovatky může začít  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.