Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dva linkové autobusy se srazily na namrzlé vozovce, zraněný je řidič a jeden cestující

, aktualizováno 22. ledna 2021, 13:28

Čelní srážka dvou autobusů v Rotavě na Sokolovsku zaměstnala dnes ráno všechny záchranné složky. V jednom z vozů jeli čtyři cestující, ve druhém dva. Nikdo z nich nebyl vážně zraněn, ošetření však musel vyhledat jeden z cestujících a řidič. Na všem se nejspíš podepsala namrzlá vozovka, na které šestapadesátiletý řidič autobusu směřujícím na Dolní Rolavu dostal smyk a přejel do protisměru.

„Na místě zasahuje pět jednotek hasičů. Vozovka v místě nehody je namrzlá, provoz v místě nehody v ulici Příbramská je zcela zastavený. Zároveň hasiči zasahují u dopravní nehody nákladního auta mezi Olovím a Rotavou, i zde je vozovka namrzlá,“ uvedl mluvčí krajských hasičů bezprostředně po havárii Martin Kasal.

Nehodu nyní šetří sokolovští policisté, kteří hledají svědky nehody. Ti se mohou obrátit na linku 158 nebo na sokolovské dopravní policisty. Vše ale naznačuje tomu, že starší z řidičů dostal při sjíždění kopce na zledovatělém povrchu smyk, rázem se tak dostal do protisměru kudy zrovna projížděl druhý autobus.

„Po střetu byly oba autobusy odraženy mimo silnici. Škoda na autobusech byla předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun. Po dopravní nehodně se oba řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla u obou s negativním výsledkem,“ uvedl Jakub Kopřiva, mluvčí krajské policie.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS KVK + dopravniinfo.cz

Štítky doprava, krimi, silnice, ledovka, Sokolovsko, hasiči, autobus, okres Sokolov, Rotava, Martin Kasal, Oloví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva linkové autobusy se srazily na namrzlé vozovce, zraněný je řidič a jeden cestující  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.