Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při dopravních nehodách zemřelo na silnicích v Karlovarském kraji 11 lidí

V Karlovarském kraji při dopravních nehodách zemřelo loni podle předběžných policejních statistik 11 lidí. Je to méně než předloni, kdy umřelo 13 lidí. Škody způsobené nehodami dosáhly 112,8 milionu korun. Loni se v kraji stalo 2159 dopravních nehod, v roce 2019 jich bylo 2620. Nejvážnější nehoda v regionu se stala u Mariánských Lázní, zemřeli při ní dva lidé.

Od ledna do konce prosince loňského roku záchranáři odvezli od nehod 65 lidí těžce zraněných, o rok dříve jich bylo o pět méně. Přibylo ale lehce zraněných. Policie jich loni evidovala 645, meziročně zhruba o 94 více.

Poslední tragická nehoda se stala v sobotu 12. prosince na Chebsku, kde po nehodě dvou aut zemřel jeden muž. Dvě zraněné ženy z místa havárie převezli záchranáři do chebské nemocnice

Dva lidé zemřeli loni v únoru při nehodě u Mariánských Lázní na Chebsku. Řidič osobního auta tam narazil do pilíře mostu, nehodu nepřežil on a jeho spolujezdec.

Policisté v zimním období apelují na řidiče, aby jezdili s maximální opatrností. Vůz se i při jízdě na lehce zasněžené vozovce může snadno stát neovladatelným. Své o tom ví i devatenáctiletý řidič, který dostal se svým autem smyk a srazil se s protijedoucím vozem.


Mladý řidič nezvládl jízdu na zasněžené vozovce

Mějte také na paměti, že pouze zimní přezutí nestačí. „Důležité je očistit skla tak, aby měl řidič do všech směrů neomezený výhled z vozidla, očistit světla a odstranit z karoserie kusy sněhu a ledu, které by se mohly uvolnit a ohrozit jiné řidiče,“ upozorňuje Tomáš Neřold, vedoucí oddělení BESIP Ministerstva dopravy. 

V roce 2019 bylo v důsledku vlivu námrazy, sněhu a náledí evidováno v ČR celkem 4085 nehod. Usmrceno při nich bylo 11 lidí, s těžkým zraněním vyvázlo 51 osob a více než 1000 jich bylo při těchto nehodách zraněno lehce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky nehoda, nehodovost, doprava, krimi, Karlovarský kraj, dopravní nehoda, havárie, Mariánské Lázně, okres Cheb, Ministerstvo dopravy České republiky, BESIP, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při dopravních nehodách zemřelo na silnicích v Karlovarském kraji 11 lidí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.