Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Školní spoje začnou jezdit v pondělí, poprvé vyjede i Vánoční bus

Vzhledem k předpokládanému návratu žáků prvního a částečně druhého stupně do škol, začnou v Karlových Varech opět jezdit školní spoje. Ty byly zrušeny poté, co byly uzavřeny základní i střední školy.

„Pokud v pondělí nastoupí do škol alespoň první stupeň, tak školní spoje samozřejmě vyjedou," sdělil Lukáš Siřínek, místopředseda představenstva pověřený řízením Dopravního podniku Karlovy Vary. Doposud do škol chodili pouze žáci prvních a druhých tříd, kteří autobusy téměř nejezdí. Většinu dětí totiž do škol vozí rodiče auty. Vyplynulo to ze statistik, které má karlovarský dopravní podnik k dispozici. I proto nebyl provoz školních autobusů v minulém týdnu obnoven. 

Dopravní podnik ale obnovení provozu školních spojů chystá jednu novinku. Tou má být Vánoční bus, který bude jezdit na různých linkách městské hromadné dopravy.

„Poprvé vyjede v neděli 29. listopadu na lince číslo 22. První spoj má odjezd v čase 4:47 na trase Tržnice - Tesco. Až do konce roku se s ním budou cestující setkávat na různých linkách. Například v pondělí 30. listopadu bude nasazen na linku číslo 5, v úterý sveze cestující na lince číslo 12 a ve středu cestující dvojky,“ sdělila Helena Kyselá, mluvčí karlovarského magistrátu.

Kdy a na jaké trase bude Vánoční bus jezdit, zjistí cestující na Facebooku Dopravního podniku Karlovy Vary. Autobus bude mít vánočně laděný polep a pestrou výzdobu exteriéru i interiéru.

„V každém okně bude rozsvícená sněhová vločka a sváteční atmosféru dodá také více jak tisíc žárovek světelné výzdoby,“ dodala mluvčí magistrátu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mmkv

Štítky školní spoje, DPKV, vánoční bus, Karlovy Vary, dopravní společnost, Tesco, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školní spoje začnou jezdit v pondělí, poprvé vyjede i Vánoční bus  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.