Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Noční autobusové linky v Karlových Varech jezdit nebudou

Vládou nařízený noční zákaz vycházení je hlavním důvodem rozhodnutí vedení dopravního podniku o omezení provozu nočních linek. Poslední spoje tak odjedou od Tržnice ve 22:20. Ty první ve 4:03.

„Od doby vyhlášení zákazu nočního vycházení jsme monitorovali obsazenost jednotlivých linek a spojů a na základě těchto průzkumů jsme přistoupili k avizované úpravě,“ říká Lukáš Siřínek, ředitel Dopravního podniku Karlovy Vary (DPKV).

Úprava nočních spojů městské hromadné dopravy bude platit od pondělí 9. listopadu. Dotkne se všech linek s posledním večerním odjezdem od Tržnice ve 22:20 hodin. První ranní spoje vyjedou v čase 4:03 hodin.

„Na základě údajů, které jsme od DPKV obdrželi, je zřejmé, že v čase od 22:20 do ranních 4:20 přepraví DPKV minimum cestujících, konkrétně se jedná se o jednotky cestujících. Tímto krokem chceme, jak podpořit dodržování vládních usnesení, tak se chovat ekonomicky," sdělil k připravovanému kroku náměstek primátorky Tomáš Trtek (ANO).   

Omezení MHD budou platná po dobu platnosti zákazu vycházení, dle vládních usnesení.

„Jakmile zákaz vycházení pomine, noční linky se vrátí do obvyklého provozu. Aktuální informace můžete sledovat na webových stránkách společnosti www.dpkv.cz, dopravním portálu nebo na facebooku,“ dodal Jan Kopál, mluvčí karlovarského magistrátu.

K výraznému omezení provozu nočních spojů přistoupila řada dopravců po celé České republice. V Praze je dokonce omezen i noční provoz metra.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky mhd, omezení, noční spoje, Karlovy Vary, DPKV, lockdown, Dopravní podnik Karlovy Vary, ANO 2011, Česko, Praha, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Noční autobusové linky v Karlových Varech jezdit nebudou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.