Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pendolino do Karlových Varů zamíří poprvé už tuto sobotu

Do krajského města začne rychlovlak jezdit pravidelně od 1. září. V sobotu se ale tento moderní rychlovlak představí obyvatelům kraje ukázkovou jízdou s možností komentované prohlídky na Horním nádraží v Karlových Varech.

„Zhruba tři hodiny budou mít obyvatelé a návštěvníci Karlových Varů šanci prohlédnout si moderní rychlovlak Pendolino. Ten na svoji předváděcí jízdu vyjedu v sobotu 29. srpna v 6:26 z Prahy, aby těsně před desátou hodinu dopolední přijel na karlovarské Horní nádraží,“ uvedla Jana Pavlíková, mluvčí krajského úřadu.

Pendolino bude mít zastávku v Mariánských Lázních, Chebu a Sokolově. Zájemci o svezení si mohou v těchto stanicích zakoupit speciální jednosměrnou jízdenku za pouhých dvacet korun.

„Pro náš kraj je to velká událost, rychlovlak Pendolino nabízí moderní a komfortní možnost dopravy po železnici pro občany našeho regionu i pro budoucí návštěvníky z celé republiky. Od začátku září je to další z vítaných způsobů, jak se pohodlně dostat z Karlových Varů a Sokolova do Prahy, dále do Olomouce či Ostravy,“ vysvětluje hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO).

Vzdálenost mezi severní Moravou a Karlovými Vary je delší než šest set kilometrů a Pendolinem ji bez přestupů cestující zvládnou za necelých sedm hodin.

„Těší mě, že se nám společnými silami s Karlovarským krajem podařilo zavést přímé, velmi pohodlné spojení lázeňské metropole nejen s Prahou, ale také s Pardubicemi, Olomoucí a severní Moravou,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro obchod.

Během sobotního představení Pendolina v Karlových Varech se vedle komentovaných prohlídek rychlovlaku dočkají svého programu i děti přímo v jednom z vagónů a senioři, kterým zdravotníci Karlovarské krajské nemocnice změří tlak či hladinu cukru v krvi.

„Pendolino si zájemci budou moci prohlédnout v sobotu zhruba od 10 do 13 hodin,“ dodala Jana Pavlíková.

Moderní rychlovlak Pendolino doposud končil svoji cestu večer v Chebu. Odtud ráno odjížděl zpět směr Praha a dále. Kraj s Českými drahami dlouhodobě jednal o možnosti prodloužení jeho trasy do krajského města, což se nyní podařilo, a od 1. září tak bude rychlovlak končit až v Karlových Varech.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Pendolino, doprava, prodloužení trati, České dráhy, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, Praha, Jana Pavlíková, Cheb, Sokolov, Olomouc, Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pendolino do Karlových Varů zamíří poprvé už tuto sobotu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.