Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovy Vary opraví havarijní část opěrné zdi v Bezručově ulici

Karlovy Vary opraví část opěrné zdi v Bezručově ulici, která je kvůli havarijnímu stavu uzavřená. Závady jsou po celé délce silnice, město proto připraví celkovou rekonstrukci, řekl náměstek primátorky Petr Bursík (ODS).

"Už dva roky je tam takzvaná výdřeva, která drží kamennou zeď, která je v havarijním stavu. A je to asi měsíc, co statik nechal uzavřít část chodníku, protože je to značně nebezpečné. Teď se vypsalo výběrové řízení a takřka okamžitě se začne s opravou," uvedl Petr Bursík. Odhadem by oprava měla stát asi 3,2 milionu korun.

Nejde ale jediný rizikový úsek. Celá silnice, historicky cesta na Prahu, vede ve svahu, podepřeném opěrnou zdí. Jenže současná dopravní zátěž už původní kamennou opěru narušuje. Podle Bursíka tak město nechá připravit projekt na část Bezručovy ulice až po Lidickou ulici, kde je v plánu komplexní rekonstrukce.

Opěrné zdi jsou dlouhodobým problémem Karlových Varů. Historická část města leží v úzkém údolí podél řeky Teplá, a veškerá výstavba je tak na svazích, které jsou podepřeny. Každoročně město musí vynakládat miliony korun na sanaci alespoň těch nejvíce narušených opěrných zdí.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, silnice, stavby, Karlovy Vary, opěrná zeď, ODS, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary opraví havarijní část opěrné zdi v Bezručově ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.