Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Průjezdu lázeňským centrem Karlových Varů zabrání výsuvné sloupky

K opatření donutili vedení města neukáznění motoristé, kteří dlouhodobě nerespektují zákazové značky. Ty jsou již mnoho let osazeny mezi Divadelním náměstím a Zámeckým vrchem. Přesto každý den projede tímto úsekem velké množství automobilů.

„Zařízení pro zamezení vjezdu vozidel do chráněné lokality bude ve čtvrtek 13. srpna uvedeno do zkušebního provozu. Pět výsuvných hydraulických sloupků bylo osazeno na komunikacích ve vnitřním lázeňském území města v úseku mezi Divadelním náměstím a Zámeckým vrchem. Další zařízení se nachází v Moravské ulici,“ uvedla mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Situace v centru lázeňského města, kde se nejvíce pohybují právě lázeňští hosté a turisté byla dlouhodobě neúnosná.

„Máme statistiky průjezdů lázeňským územím a stává se, že tudy projede až dva a půl tisíce vozidel za den, což je samozřejmě obrovské číslo,“ doplňuje radní Martin Dušek (ANO).

V místě jsou zákazové značky, které ale řidiči nerespektují. Proto bude průjezd zamezen sloupky.

„Pro zásobování a dopravní obsluhu lokality budou vymezeny tři časové úseky v průběhu dne – ráno od půl šesté do půl sedmé a od 8 do 10 hodin, večer pak mezi 18. a 19. hodinou. Ubytovací zařízení v místě budou moci k vyložení a naložení zavazadel hostů využívat dálkový přístup k ovládání sloupků prostřednictvím SMS zpráv přenášených do GSM brány,“ vysvětluje mluvčí magistrátu.

Průjezd vozidel IZS zůstane zachován bez omezení díky dálkovým ovladačům na spuštění sloupků, kterými budou vozidla těchto složek vybavena. Ovládat sloupky budou moci řidiči vozidel IZS také zavoláním na telefonní číslo zanesené v GSM bráně.

„Hydraulické zábrany jsou nezbytným opatřením, které napravuje stav, kdy motoristé nerespektují zákaz vjezdu do této části lázeňské zóny. Jedná se o zcela běžně používaný systém, který mnoho let funguje v řadě evropských i českých měst,“ dodal náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mmkv

Štítky doprava, omezení, výsuvný sloupek, lázeňské území, Karlovy Vary, Divadelní náměstí, Martin Dušek, ANO 2011, GSM, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průjezdu lázeňským centrem Karlových Varů zabrání výsuvné sloupky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.