Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Benzín i nafta znovu zdražují. Jsou ale levnější než před rokem

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Karlovarského kraje prodává v průměru za 37,21 Kč, před týdnem byl o osm haléřů levnější. O 34 haléřů na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 35,84 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 7,57 koruny na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 11,52 Kč na litru více.

Nejlevnější paliva v kraji prodávají na Sokolovsku, benzin mají u tamních čerpacích stanic v průměru za 36,94 Kč a naftu za 35,65 Kč. Nejvíc platí za benzin motoristé na Karlovarsku, kde za litr zaplatí průměrně 37,30 Kč. Nafta je v kraji nejdražší na Chebsku, litr se tam prodává průměrně za 35,91 Kč.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 37,38 Kč za litr, u nafty 36,08 Kč. Nejlevnější benzin natankují řidiči v Královéhradeckém kraji, kde je litr v průměru za 36,93 Kč. Nafta je nejlevnější v Jihočeském kraji, litr tam prodávají průměrně za 35,44 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 38,63 Kč. Nafta se tam tankuje za 37,97 Kč za litr.

V sousedním Německu se podle serveru benzinpreis-aktuell.de prodává srovnatelný typ benzinu v přepočtu průměrně za 45,53 koruny za litr. Za naftu zaplatí řidiči v průměru 44,01 Kč/l.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Benzín, Nafta, Ceny, Ekonomika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Benzín i nafta znovu zdražují. Jsou ale levnější než před rokem  |  Byznys  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.