Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Karlovarském kraji zdražují pohonné hmoty. Nejlevněji se tankuje na Chebsku

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Karlovarského kraje prodává v průměru za 42,75 Kč, před týdnem byl o osm haléřů levnější. O 50 haléřů na litru zdražila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 47,31 Kč. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 6,26 koruny na litru dražší než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 11,96 Kč na litru méně.

Průměrná cena benzinu Natural 95 v celé ČR je 42,82 Kč za litr, u nafty 47,34 Kč. Nejlevnější paliva v kraji prodávají na Chebsku, benzin mají u tamních čerpacích stanic v průměru za 42,62 Kč a naftu za 47,27 Kč. Nejvíc platí za benzin motoristé na Karlovarsku, kde za litr zaplatí průměrně 42,85 Kč. Nafta je v kraji nejdražší na Sokolovsku, litr se tam prodává průměrně za 47,35 Kč.

Nejlevnější benzin natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr v průměru za 42,36 Kč. Nafta je nejlevnější v Královéhradeckém kraji, litr tam prodávají průměrně za 46,91 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 43,62 Kč. Nafta se tam tankuje za 48,04 Kč za litr.

Za hranicemi v Německu se podle serveru benzinpreis-aktuell.de srovnatelný typ benzinu prodává v přepočtu průměrně za 50,35 koruny. Nafta stojí průměrně 53,96 koruny.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Adéla Marková

Štítky Karlovarský, Paliva, Ekonomika, Ceny, benzín, Karlovarský kraj, motorová nafta, okres Cheb, Česko, Německo, okres Sokolov, Praha, Ústecký kraj, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji zdražují pohonné hmoty. Nejlevněji se tankuje na Chebsku  |  Byznys  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.