Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Areál sběrného dvora v Sokolově začne zdarma odebírat pneumatiky

Sokolov zřídí v areálu sběrného dvora Sotes kontejner, kde budou moci lidé zdarma nechat nepotřebné pneumatiky. Chce tak zamezit černým skládkám, které se tvoří zejména v okrajových částech města, jako je například Jižní lom. Odběr pneumatik začne fungovat zhruba do měsíce, řekl dnes novinářům místostarosta Jan Picka (nez.).

„Hlavní cíl je zlikvidovat vznikající černé skládky, kde základní surovinou jsou pneumatiky. Na sběrný dvůr pak může přijet každý, kdo má problém se starými pneumatikami, a tam je bezplatně odevzdat," řekl místostarosta. Z počátku fungování služby očekává radnice nápor. Odložit pneumatiky zde může každý bez ohledu na místo bydliště, tedy i obyvatelé okolních obcí. Množství uloženého odpadu není limitované, závisí pouze na kapacitě kontejneru.

Dosud museli obyvatelé odvážet staré gumy do pneuservisů nebo sběrného dvora, kde ale museli zaplatit poplatek za likvidaci. Nový kontejner v areálu Sotes bude mít město od soukromé firmy zdarma pronajaté, společnost pak zajistí i likvidaci pneumatik. Kontejner bude obsluhovat pracovník Sotesu.

Černé skládky trápí město zejména ve vyloučených lokalitách a na odlehlých místech. Asi nevytíženějším místem je oblast Jižního lomu, kde jsou chátrající garáže, které město postupně bourá. Ročně musí město odtud dát odvézt několik plných kontejnerů, hlavně pneumatik. Náklady na úklid stojí ročně až statisíce korun. Radnice nechala před garáže umístit závoru, která brání vjezdu, i tak se tam ale stále tvoří nepořádek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto sotessokolov

Štítky Sokolov, Ekologie, Pneumatiky, Sběrný dvůr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Areál sběrného dvora v Sokolově začne zdarma odebírat pneumatiky  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.