Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Večerní lyžování na Klínovci si letos poprvé užily desítky lyžařů

Desítky příznivců zimních sportů si v sobotu poprvé v tomto roce užily večerní lyžování na Klínovci. S návratem zimního počasí obnovil největší areál v Krušných horách provoz po dvou týdnech v pátek. Ačkoli skiareál intenzivně zasněžuje, otevírat sjezdovky se mu daří postupně, informovala mluvčí klínoveckého areálu Hana Hoffmannová.

Večerní lyžování je díky novému osvětlení z minulého roku spuštěné na modré sjezdovce Dámská, kterou obsluhuje nejnovější lanovka s bublinou a vyhřívanými sedadly. Zájem o večerní jízdu je mezi lyžaři velký. Poslední lyžování večer umožnil Klínovec naposledy na silvestra. Od té doby nebyl dostatek sněhu.

Přes den byla na nejvyšším vrcholu Krušných hor v provozu kromě Dámské sjezdovky také červená Pařezovka a dětský park v délce šesti kilometrů. V neděli chystá areál zprovoznit třetí sjezdovku Přemoštěnou na severní straně kopce. Další svahy bude přidávat podle možností v průběhu týdne. Klínovec má 32 sjezdovek a 18 lanovek a vleků.

Středisko otevřelo v současné zimní sezoně 9. prosince. Ačkoli na začátku měsíce byly podmínky dobré, ke konci měsíce přišla obleva, která zničila téměř veškerý sníh. Od minulého týdne začal areál opět zasněžovat a přidal se i přírodní sníh. Aktuálně je na sjezdovkách 30 až 60 centimetrů sněhu.

Dvoutýdenní výpadek uprostřed sezony byl pro Klínovec významnou ztrátou. "Vzhledem k měsíc trvající oblevě je jasné, že nedosáhneme čísel z minulé sezony. Nyní je to spíše o tom, jak moc se nám podaří zmírnit ztráty. Stále si neseme dluh z covidových 'nesezon' a nemalé finance jsme investovali i před sezonou s vidinou obvyklé sezony bez omezení. Tak příště už budeme jistě opatrnější," uvedla mluvčí. Areál kvůli výpadku pravděpodobně odloží některé budoucí investice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski areál Klínovec

Štítky Klínovec, Lyžování, Rekreace, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Večerní lyžování na Klínovci si letos poprvé užily desítky lyžařů  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.