Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Lyžařské areály v Karlovarském kraji mají zatím ke konci roku dobré podmínky, čeká se příchod oblevy

Zimní střediska v Karlovarském kraji nabízejí ke konci roku dobré podmínky pro lyžování. Na svazích leží 20 až 60 centimetrů převážně umělého sněhu. Díky mírnému ochlazení v posledních dnech se podařilo areálům zasněžit další sjezdovky. Na víkend už ale meteorologové předpovídají oblevu, teploty by mohly stoupat až k deseti stupňům. Běžecké tratě se neupravují.

Na Klínovci jsou v provozu všechny lanové dráhy. Lyžuje se na devíti sjezdovkách včetně nové, nejdelší sjezdovky v České republice, o celkové délce 11 kilometrů. Večerní lyžování je každý den do konce roku na sjezdovce Dámská s vyhřívanou lanovkou. Na tratích leží 50 centimetrů technického sněhu. Nesjízdná je horní část propojovací cesty Rondo. Mezi Neklidem a vrcholem Klínovce dopraví lyžaře skibus. Dolní část Ronda z Neklidu ke spodní stanici Jáchymovská je sjízdná.

Na silvestra bude na Klínovci standardní denní provoz a poté bude večerní lyžování. V provozu jsou skibusy na linkách B, C a D. Skibus na lince A nejezdí kvůli uzavření lyžařského střediska na Fichtelbergu, uvedl skiareál na webu.

V areálu na Bublavě v západní části Krušných hor spustili vleky po pauze na Štědrý den. Předtím měli kvůli vytrvalému dešti dva dny zavřeno. Aktuálně je tam v provozu sjezdovka Lesní, Červená a dětský park v délce 1,8 kilometru. Na svazích leží 25 centimetrů umělého sněhu, mimo ně sníh není.

Od úterý se lyžuje také na Plešivci. Otevřená je tam trať č. 6 Renata s lanovkou Abertamy a sjezdovka č. 1 Hana s dráhou Pstruží. V provozu je lyžařská škola, dětský park a půjčovna. Otevřený je také Skiareál Mariánky, kde jsou zprovozněné dvě sjezdovky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Richard Beneš

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály v Karlovarském kraji mají zatím ke konci roku dobré podmínky, čeká se příchod oblevy  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.