Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na chátrající mosty u Stružné nad silnicí I/6 umístí ŘSD ochranné sítě

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo včera u Stružné na Karlovarsku s instalací ochranných sítí na dvou mostech, které vedou nad silnicí I/6. Sítě dělníci umístí nad jízdními pruhy, aby se zabránilo odpadávání úlomků na frekventovanou silnici. Provoz na hlavním tahu mezi Karlovými Vary a Prahou na území Karlovarského kraje řídí semafory. Hotovo bude do konce tohoto týdne.

Oba nevyužívané mosty, které jsou v havarijním stavu, nemají vlastníky. Dělníci včera začali osazovat záchytnou sítí první most směrem od Karlových Varů. Jeho železobetonová konstrukce je ve velmi špatném stavu, v minulosti z ní pár kusů betonu odpadlo. Záchranná síť uchycená ocelovými lany má podle stavbyvedoucího Michala Hnátíka životnost osm až deset let podle klimatických podmínek. „Zachytí zhruba půl tuny na metr čtvereční,“ uvedl. ŘSD za zasíťování zaplatí 360 tisíc korun bez DPH.

Řidiči místem po dobu prací projedou pouze jedním z celkových tří pruhů. „Řidiči místem projedou jedním jízdním pruhem, kde kyvadlovou dopravu řídí semafory,“ informovalo ŘSD na svém twitterovém účtu a dodalo, že budou práce hotové do konce tohoto týdne. 

ŘSD stav chátrajících mostů monitoruje, protože vedou nad silnicí první třídy, která do jeho správy spadá. K jejich vlastnictví se ale nehlásí, stejně jako obec ani nikdo další. Karlovarský magistrát oslovil potenciální vlastníky s tím, že je nutná jejich oprava či demolice. Nikdo ale nemá podle nich mosty v evidenci. Vedení Stružné, která má mosty v katastrálním území, nechalo na pokyn magistrátu alespoň jeden z nich zcela uzavřít. Majitele tak má určit až soud.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky ČR, stavby, most, Stružná, silnice, Ředitelství silnic a dálnic, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na chátrající mosty u Stružné nad silnicí I/6 umístí ŘSD ochranné sítě  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.