Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Z chemičky na Sokolovsku unikl ethylakrylát, v okolí byl cítit zápach

V areálu chemičky na Sokolovsku dnes zasahovali hasiči. Došlo tam k úniku ethylakrylátu. Lidé proto v okolí cítili zápach, podle hasičů však nehrozí nebezpečí, a tak nebylo nutné přijmou opatření směrem k obyvatelům.

O zásahu informovali hasiči Karlovarského kraje na svém webu„Ve středu jednu hodinu v noci vyjížděli hasiči k únik látky v areálu sokolovské chemičky. Na místě úniku byli již pracovníci podniku, kteří odstavili výrobní jednotku. Hasiči použili hasební pěnu, aby zamezili dalšímu šíření výparů látky. V dopoledních hodinách pak přidali v okolí místa ještě vodní clony a na místo byla povolaný výjezd chemické laboratoře hasičů z Třemošné pro monitoring okolí,“ informoval v tiskové zprávě mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

Na šesti místech v Sokolově proto došlo k měření, podle hasičů však nebyla v okolí žádná látka zaznamenána. Ještě před oznámením události volali hasičům lidé ze Sokolova, kteří se domnívali, že ve svých domech cítí únik plynu. Šlo však o výpary právě z chemičky. Charakteristický zápach je podle Kasala možné v okolí podniku cítit, nehrozí však nebezpečí, a tak nebylo nutné přijmout žádné další opatření směrem k obyvatelům.

Hasiči na svém webu zveřejnili také vyjádření společnosti Synthomer. „Dle prvních zjištění byla příčinou technická závada. Po zjištění úniku jsme informovali HZS Karlovarského kraje, který provedl zapěnění látky a tím k zamezení dalšímu šíření zápachu. Naší prioritou je bezpečnost provozování, v letošním roce jsme do projektů v oblasti bezpečnosti investovali v přepočtu více než 87 miliónů korun. Za způsobený zápach během nočních hodin se velice omlouváme – bezpečnost a zdraví obyvatelstva, včetně dopadů na životní prostředí nebylo ohroženo,“ vzkázala firma. 

Ohodnoť článek

Foto HZS LK

Štítky chemička, sokolovsko, únik, hasiči, firam, látka, okres Sokolov, Martin Kasal, Karlovarský kraj, Sokolov, Třemošná, Synthomer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z chemičky na Sokolovsku unikl ethylakrylát, v okolí byl cítit zápach  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.