Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cheb začne s projekční přípravou na rekonstrukci dominikánského kláštera

Cheb bude hledat projektanta pro rozsáhlou přestavbu dominikánského kláštera. V budoucnu by měl sloužit pro potřeby zejména chebské Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha. Zpracování projektové dokumentace až do finální podoby zabere více než rok, řekl místostarosta Chebu Ladislav Hrubý (VPM). Cena projektové dokumentace bude v milionech korun.

„My v současné době máme hotovou studii a teď se pracovalo ještě na pasportu některých částí budovy tak, aby to zadání pro projekční práce bylo co nejpřesnější. V současné době mají projekční týmy čas do 30. října předkládat nabídky na zhotovení prací od projektové dokumentace pro územní řízení, pro stavební řízení až po položkový rozpočet. Předpokládáme, že projekční práce by měly skončit na jaře 2024 tak, aby na podzim 2024 mohl být vybrán zhotovitel stavebních prací,“ uvedl Hrubý.

Samotné stavební práce na rekonstrukci objektu, který je už několik let nevyužívaný, by měly trvat odhadem dva roky. Náklady se nyní odhadují na více než sto milionů korun, přesnější odhad ale vzejde až z projektové dokumentace.

Klášter dominikánů v Chebu byl založen v roce 1294 na ploše prázdné po požáru města 1270. Dokončen byl zhruba o sto let později. Barokní obnovou prošel v 17. století. Klášter byl dlouhou dobu využíván jako kulturní centrum i pro potřeby chebského divadla. Jeho roli ale převzalo v roce 2011 nově postavené kulturní centrum Svoboda. Od té doby rozsáhlý areál dominikánského kláštera leží z větší části ladem.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Encyklopedie Cheb

Štítky ČR, správa, památky, Cheb, klášter, rekonstrukce, projektová dokumentace, Ladislav Hrubý, Jindřich Jindřich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb začne s projekční přípravou na rekonstrukci dominikánského kláštera  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.