Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hasiči likvidovali požár v armádním prostoru Hradiště, hořela tráva a porost v prostoru dopadu cvičných střel

Ve vojenském prostoru Hradiště na rozmezí Karlovarského a Ústeckého kraje hasiči likvidovali požár trávy a porostu. Hořelo v místě dopadu cvičných střel. Oheň zasáhl asi tři hektary pozemků, hasiči požádali o vrtulník s takzvaným bambivakem. Vstup do prostoru požáru měli hasiči omezený, nebylo by to bezpečné. Vyhlášen byl třetí stupeň požárního poplachu.

„Hořet začalo ve středu odpoledne. Požár se podařilo hasičům uhasit před 21. hodinou. Do prostoru požáru nemohli hasiči vstoupit z důvodu možné nevybuchlé munice. Na místo byl povolán vrtulník, další zásah byl možný pouze ze zpevněných cest podél místa požáru," uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal. Na místo požáru, který nijak neohrožoval obydlené budovy nebo jiné stavby, protože vznikl ve vojenském prostoru, několikrát shazoval vodu vojenský vrtulník.

Vzhledem k tomu, že šlo o nebezpečný prostor, hasiči podle Kasala hlavně hlídali, aby se požár dále nešířil. Přesto byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu. Podle mluvčího to znamená hlavně vyšší stupeň velení a koordinace zasahujících jednotek. Na místo byly povolány jednotky z Karlovarského a Ústeckého kraje, šlo o desítky hasičů.

V Karlovarském kraji hasiči ve středu bojovali i s požárem v lesním porostu nad přehradou Březová u Karlových Varů. I tam se jim během několika hodin podařilo požár lokalizovat a zabránit dalšímu šíření.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky požár, požár ve vojenském prostoru, vojenský prostor, Karlovarský kraj, Ústecký kraj, Martin Kasal, tráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči likvidovali požár v armádním prostoru Hradiště, hořela tráva a porost v prostoru dopadu cvičných střel  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.