Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Ostrov vybral firmu, která postaví novou stanici pro dobrovolné hasiče

V Ostrově na Karlovarsku začne v září stavba zbrojnice pro dobrovolné hasiče. Město vybralo ve výběrovém řízení z pěti zájemců firmu, která ji postaví za 72,5 milionu korun. Je to asi o milion korun více, než předpokládal projektový odhad, řekl novinářům starosta Ostrova Jan Bureš (ODS).

„Firma KV Real Invest by měl v září zahájit stavbu nové hasičské zbrojnice pro naši jednotku sboru dobrovolných hasičů. Hasičárna bude stát vedle současného stanoviště pro záchrannou službu a vedle ní by měla zhruba ve stejné době začít stavba hasičské stanice pro Hasičský sbor České republiky,“ popsal Bureš.

Stavba letos začne a město má na letošní část stavby vyčleněno pět milionů korun. Největší část prací by se měla dělat v roce 2023 a hotová by zbrojnice měla být na jaře roku 2024.

Původní hasičská stanice byla postavena při tehdejší "Akci Z", tedy bezplatné brigádě občanů, a už technicky nevyhovuje. Navíc stojí v zatáčce rušné silnice, což také není bezpečné. Nová stanice by měla mít i fotovoltaické panely pro úsporu energie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Ostrov

Štítky ČR, správa, stavby, hasiči, Ostrov, Jan Bureš, ODS, Karlovarský kraj, sbor dobrovolných hasičů, Česko, dobrovolní hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov vybral firmu, která postaví novou stanici pro dobrovolné hasiče  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.