Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Karlových Varech pokračuje stavba náplavky u Ohře za 45 milionů korun

V Karlových Varech pokračují práce na úpravách náplavky u řeky Ohře mezi Tuhnickým a Chebským mostem. Volnočasový areál zhruba za 45 milionů korun nabídne sportovní i dětská hřiště, pláž, molo s pontonem či herní vodní prvky.

V plánu je ho otevřít po etapách, kompletně hotový bude v říjnu letošního roku, řekl novinářům náměstek primátorky Petr Bursík (ODS). Náplavka u Ohře bude dlouhá přes jeden kilometr a nabídne využití pro všechny věkové kategorie.

„Celý úsek je rozdělen na několik částí, kde budou různé funkce. Bude tady pláž, otevřené molo pro přístup k řece, bude tady možnost cvičení pro seniory i pro děti, agility, sportovní hřiště. Bude tady také plocha, kde budou moci být foodtrucky, galerie, přednášky či koncerty,“ popsal areál Bursík. Protože bude náplavka v záplavové oblasti, nebude zde možné umístit trvalé stavby, proto zde bude pouze mobilní občerstvení.

Stavebním pracím předcházelo kácení dřevin i terénní úpravy. Město dalo udělat dendrologický průzkum, který určil staré a poškozené stromy, jež byly pokáceny. Vysazeno bude až sedm desítek stromů a keřů, tedy několikanásobně více, než se muselo odstranit, uvedl Bursík. Kromě kácení a ošetření dřevin, jsou už hotové hrubé terénní úpravy a položeny některé betonové plochy. Prostavěno je zhruba devět milionů korun.

Areálem povede mlatová cesta. Lidé se budou moci projít také nad hladinou po betonovém molu, součástí bude i plovoucí ponton. Pro děti budou připravené herní vodní prvky.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Petr Bursík

Štítky Česko, správa, stavby, rekreace, Karlovy Vary, náplavka, Ohře, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlových Varech pokračuje stavba náplavky u Ohře za 45 milionů korun  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.