Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Voda na přírodních koupalištích není příliš dobrá, varují karlovarští hygienici

V přírodních koupalištích v Karlovarském kraji se vlivem teplého počasí dál zhoršuje kvalita vody. Zákaz koupání zůstává ve Velkém rybníku u Hroznětína, zhoršenou kvalitu vykazuje i voda v oblíbeném karlovarském koupališti Rolava či v Toužimi. V regionu ale zůstává dost koupacích míst s kvalitní vodou, vyplývá z údajů krajské hygienické stanice.

Poslední odběry vzorků prokázaly, že na karlovarské Rolavě na koupacích místech u mola i u pláže jsou sinice i vodní květ. Voda je tam na čtvrtém stupni z pětistupňové škály kvality vody, tedy nevhodná ke koupání. O něco lepší je voda u brouzdaliště, i tam ale odběry zaznamenaly sinice.

Ve Velkém rybníku vzorky opět potvrdily závadnou vodu, setrvávají tam sinice, chlorofyl i vodní květ, navíc je tam špatnou průhlednost. Hygienici tam zakázali koupání už v polovině července. Zákaz tam platí každoročně. Sníženou průhlednost má i koupaliště v Toužimi, voda je tam nevhodná ke koupání.

Kvalitní vodu si drží koupaliště na Sokolovsku, a to v Bílé vodě v Chodově, Tatrovicích a ve vodní ploše Boden u Habartova. Odběry ukázaly výbornou kvalitu vody také v koupališti Michal v Sokolově. Voda tam má 24 stupňů. Na Chebsku je koupání bez závad v Jesenici u Dřenice nebo v Lidu u Mariánských Lázní.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Karlovy Vary

Štítky Karlovarský, Kraj, Voda, Hygiena, koupání, koupaliště, Toužim, Rolava, Velký rybník, Krajská hygienická stanice, Karlovarský kraj, Hroznětín, okres Sokolov, přírodní koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda na přírodních koupalištích není příliš dobrá, varují karlovarští hygienici  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.