Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

U Chebu se plánuje stavba největší logistické haly v ČR, hotová bude v roce 2025

Investorská společnost Accolade a partnerská developerská firma Panattoni postaví u Chebu logistickou halu, která bude podle prohlášení obou firem největší v České republice. Jméno klienta, pro kterého se hala bude stavět, zatím firmy nezveřejnily. Příprava stavby ale už začala a hotová by měla být v roce 2025.

Chystaná hala, kterou si pronajme nejmenovaná distribuční firma, má mít plochu 233.700 metrů čtverečních. To má být zatím největší logistická hala v Česku. A bude více než dvojnásobná než hala, kterou v Panattoni parku Cheb využívá společnost Tchibo. Ta má zhruba 100 tisíc čtverečních metrů.

Výkonný ředitel Accolade Milan Kratina novinářům informaci o plánované výstavbě potvrdil. "Potvrzuji, že investujeme do výstavby nové haly pro nadnárodní společnost v našem parku v Chebu. Karlovarskému kraji dlouho chybělo sebevědomí na to, aby se o něm mluvilo jako o jednom z nejlepších míst pro investice v Evropě. Těší nás proto, že se nám v této lokalitě podařilo úspěšně zúročit naši letitou péči a přípravy tohoto pozemku, který tak přispěje k dalšímu růstu moderní průmyslové zóny v Chebu a zvýšení životní úrovně v regionu," řekl Kratina.

Podle generálního ředitele společnosti Panattoni pro ČR a Slovensko Pavla Sovičky půjde v mnoha ohledech o rekordní projekt. "A to snad ve všech ohledech, jaké si lze představit z hlediska velikosti, moderních technologií i šetrného přístupu k životnímu prostředí. Právem se tak bude moci označovat za jednu z nejmodernějších průmyslových budov v České republice. Hrubé terénní úpravy jsou již hotovy a výstavba budovy započne ještě letos. Spuštění haly do plného provozu proběhne v roce 2025," řekl. Hala bude na severovýchodní straně areálu poblíž dálnice D6.

Accolade už do hal v průmyslovém parku v Chebu investovala okolo šesti miliard korun. Cheb se i díky tomu stal místem s největší průmyslovou zónou v Karlovarském kraji. Své pobočky zde mají nejen distribuční a logistické firmy, ale i výrobní podniky. Město Cheb má přitom připravenu ještě jednu lokalitu, kterou nazývá Průmyslový park II a která je jednou ze strategických průmyslových zón v České republice. Na svého investora zatím ještě čeká.

Accolade Holding působí v šesti zemích Evropy, ve kterých investuje do moderní a udržitelné infrastruktury pro podnikání světových značek především z e-commerce, zpracovatelského průmyslu a logistiky. V Česku, Polsku, Německu, Španělsku, Nizozemsku a na Slovensku vlastní síť 47 industriálních parků s certifikací BREEAM zaručující udržitelný a šetrný přístup k životnímu prostředí. Skupina v současnosti dokončila komerční nemovitosti o rozloze dvou milionů metrů čtverečních, které pronajímá 142 nájemcům z celého světa. V přípravě je dalších více než pět milionů čtverečních metrů.

Panattoni Development Company je jednou z největších světových developerských společností v soukromých rukách a má v Severní Americe a Evropě 43 poboček. Průmyslový areál, který vybudoval stavitel průmyslových zón Panattoni u Chebu, a do něhož investuje skupina Accolade, patří k nejlepším ve střední Evropě. Pozici nejlepšího parku Cheb získal díky udržitelné výstavbě developerské společnosti do nájemních industriálních budov pro společnosti DHL, BWI a Tchibo.

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Panattoni

Štítky Panattoni park, stavba logistické haly, průmyslový park, Cheb, Česko, Panattoni Czech Republic Development s.r.o., Accolade, stavba, průmyslová zóna, Evropa, Karlovarský kraj, Slovensko, DHL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Chebu se plánuje stavba největší logistické haly v ČR, hotová bude v roce 2025  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.