Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Údolím u Lokte projedou řidiči bez problémů, skončilo omezení kvůli zborcené zdi

Na konci června skončilo omezení na silnici II/209 v Údolí u Lokte. Komunikace tam byla částečně uzavřená kvůli zborcené zdi u rodinného domu. Krajská správa a údržba silnic nechala svah stabilizovat díky nové železobetonové zdi.

O ukončení omezení informoval Krajský úřad Karlovarského kraje. Zeď se zbortila v červnu roku 2020 po přívalových deštích.

„Nejprve bylo třeba svah provizorně zajistit proti dalšímu sesuvu a v místě nainstalovat nepříjemné nicméně nutné semafory. To už je ale minulost, stavebníci mezitím vybudovali železobetonovou stěnu se speciálním nátěrem odolným například proti zbytkům soli při zimní údržbě. Celkové náklady se dostaly na částku 7,2 milionu korun, 5,2 milionu tvoří příspěvek z rozpočtu Karlovarského kraje, zbytek je z financí Krajské správy a údržby silnic. Věřím, že řidiči budou spokojeni, stejně tak paní Papežová, které svah ujížděl přímo před domem,“ uvedl v tiskové zprávě Jan Bureš (ODS), uvolněný krajský zastupitel pro oblast dopravy.

Stavební akci měla na starosti firma Algon. Práce odstartovaly letos v březnu, hotovo bylo před pár dny. 

V pondělí 27. června jsme dokončenou stavbu převzali od zhotovitele. V průběhu prací došlo z podnětu geotechnika k úpravě projektové dokumentace, zeď bylo třeba vyztužit. Pod domem paní Papežové se nacházelo množství kaveren, k jejichž vyplnění bylo zapotřebí více betonu. V tuto chvíli je už silnice plně průjezdná bez omezení,“ dodal Jiří Šlachta, ředitel Krajské správy a údržby silnic. Opěrná zeď je dlouhá 46 metrů, skládá se z osmi dílů a je vysoká až 3,1 metru. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Krajský úřad Karlovarského kraje

Štítky doprava, Karlovarský kraj, údolí u lokte, zeď, omezení, silnice, údržba, svah, Údolí, Jan Bureš, ODS, Algon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Údolím u Lokte projedou řidiči bez problémů, skončilo omezení kvůli zborcené zdi  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.