Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči zasahovali u nočního požáru sušící věže na uhlí

Druhý stupeň požárního poplachu museli hasiči vyhlásit kvůli požáru ve Vřesové na Sokolovsku. Hořela tam sušící věž a oheň se rychle rozšiřoval. Na místě zasahovala více než desítka jednotek. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování.

Událost se stala v noci z pátka na sobotu. Svědci nahlásili požár sušárny uhlí v objektu palivového kombinátu ve Vřesové na Sokolovsku. „Po příjezdu prvních jednotek hasičů na místo byla požárem zasažena horní patra sušící věže a oheň se rychle šířil. Velitel zásahu tak zvýšil stupeň požárního poplachu na druhý a vyžádal si na místo posilové jednotky,“ informoval mluvčí karlovarských hasičů Martin Kasal

Hasiči při zásahu používali výškovou techniku. Sušárna hořela ve všech patrech, a tak byl zásah pro hasiče velmi náročný. Museli totiž s dýchací technikou vystoupat do výšky až 50 metrů. 

„Oheň se rozšířil i na část pasového dopravníku uhlí. V průběhu noci dostali hasiči požár pod kontrolu, celý sobotní den zásah pokračoval hašením skrytých ohnisek, i nadále bylo nutné uvnitř sušárny pracovat s dýchacími přístroji. V sobotu večer byli hasiči stále na místě ve zredukovaném počtu, budou i nadále místo požáru hlídat až do úplného vychladnutí,“ informoval Kasal. 

Jeden hasič se při zásahu zranil. Hodnota vzniklé škody a příčina je v šetření.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky hasiči, požár, oheň, uhlí, okres Sokolov, Martin Kasal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zasahovali u nočního požáru sušící věže na uhlí  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.