Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kvalita vody v přírodních koupalištích v Karlovarském kraji je velmi dobrá

Přírodní koupaliště v Karlovarském kraji mají na začátku letní sezony dobrou kvalitu vody. Hygienici tento týden testovali vodu na Chebsku a nezjistili žádné závady. Vyplývá to z informací Krajské hygienické stanice Karlovy Vary. Koupaliště se vzhledem k chladnějšímu počasí na otevření stále připravují.

V největší vodní nádrži v kraji v Jesenici u Rybářské bašty i u kempu Václav je voda kvalitní. Vodu vhodnou ke koupání ale s mírně zhoršenými vlastnostmi má nově vodní nádrž Skalka. Před dvěma týdny tam ještě byla voda bez problémů. Právě ve Skalce se v předchozích letech objevovaly sinice, hygienici tak museli několikrát vyhlásit zákaz koupání.

Perfektní vodu mají na Chebsku také dvě koupací místa s provozovatelem. Jde o koupaliště Dřenice v Jesenici a Lido u Mariánských Lázní. Také minulý rok tam byla voda bez závad.

Odběry z minulého týdne zjistily kvalitní vodu na Sokolovsku, konkrétně v jezeře Michal, v Tatrovicích i na Bodenu u Habartova. I na karlovarském koupališti Rolava je zatím voda výborná, brouzdaliště i voda u mola má nejvyšší stupeň kvality, u pláže pak má jen lehké přírodní znečištění na druhém stupni pětistupňové škály. Pouze ve Velkém rybníku u Hroznětína hygienici zjistili, že kvalita vody dosahuje třetího stupně z pětistupňové škály. Na Velkém rybníku jde ale o každoroční jev, zhoršená kvalita vody je tam obvykle po celou sezonu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Karlovarský, Karlovarský kraj, okres Cheb, Krajská hygienická stanice, Karlovy Vary, Rybářská bašta, Velký rybník, Dřenice, Mariánské Lázně, Lido, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvalita vody v přírodních koupalištích v Karlovarském kraji je velmi dobrá  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.