Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Karlovarští hasiči odklízí popadané stromy, jeden spadl na auto a zranil člověka. V kraji nejezdí vlaky

, aktualizováno 20. května 2022, 22:18

Hasiči po celém Karlovarském kraji evidují desítky událostí, které způsobilo extrémní počasí. Jde především o popadné stromy, které jednotky odklízí ze silnic. Jeden člověk se zranil při pádu stromu na auto. Na některých místech nejezdí vlaky, informovala Správa železnic na Twitteru.

„Silná bouřka, která ve večerních hodinách přešla přes Karlovarský kraj, způsobila nárůst výjezdů hasičů,“ informovali hasiči Karlovarského kraje na svém facebookovém profilu. 

Škody odklízí jednotky ve všech okresech. V Chebu a okolí je několik stromů na silnicích, ve vesnici Kostelní Bříza ma Sokolovsku spadly dva stromy, mezi kterými uvízlo auto, další vůz poničil pád stromu v Sokolově. Ve Františkových Lázních spadl strom na osobní auto a jeden člověk se zranil. Hasiči budou následky bouřky odklízet celou noc. 

Omezení už se dotýkají také železniční dopravy. „V souvislosti s večerními bouřkami evidujeme omezení provozu: Lipová u Chebu spadl strom na trakční vedení, směr Františkovy Lázně nejezdí. Spadlé stromy jsou v úseku: Holýšov - Staňkov, Stráž u Tachova - Bor, Přeštice - Švihov,“ informovala Správa Železnic na svém Twitteru.

Po 22. hodině se na twitterovém účtu Českých drah objevil seznam míst, kde spadly stromy na trať. 

Informace o ukončení omezení mohou lidé sledovat na Interaktivní mapě Správy železnic. Ta po 21. hodině informovala také o zastavení provozu v úsecích Ovesné Kladruby - Mariánské Lázně a Cheb - Cheb státní hranice. 

Český hydrometeorologický ústav po 21. hodině informoval o silných nárazech větru. Ty mají podle předpovědi dosahovat ojedinělě rychlosti až 110 kilometrů v hodině. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hasiči, bouřka, počasí, Karlovarský kraj, strom, škody, Správa železniční dopravní cesty, Cheb, Twitter, České dráhy, Františkovy Lázně, Plzeň, Holýšov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarští hasiči odklízí popadané stromy, jeden spadl na auto a zranil člověka. V kraji nejezdí vlaky  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.