Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mezi Chodovem a Loktem na Sokolovsku povede nová cyklostezka

Svazek obcí Mikroregion Sokolov východ začne letos v létě se stavbou cyklostezky mezi Chodovem a Loktem na Sokolovsku. Bude mít 7,5 kilometru a povede z Chodova přes Nové Sedlo, Loučky až do Lokte, kde se napojí na páteřní cyklostezku podél řeky Ohře. Dokončena by měla být za dva roky, řekl novinářům chodovský starosta Patrik Pizinger (Místní).

V uplynulých letech Mikroregion vyřešil projekt i dohodu o všech pozemcích, podal žádost o dotaci, která byla schválena. Jdeme do zcela nedotčeného území pro cyklodopravu, takže bylo potřeba dohodnout se s desítkami soukromých majitelů. Někde jdeme po mostech, někde budeme křížit železnici a to vše budou poměrně složitá řešení,“ řekl Pizinger.

Projekt byl rozdělen na dvě etapy. První pětikilometrový úsek povede z Chodova přes Nové Sedlo do Louček a bude stát 47 milionů korun, 40 milionů korun pokryje evropská dotace z programu IPRU Karlovy Vary. Na první etapu svazek obcí připravuje výběrové řízení na zhotovitele, který by měl být vybrán ještě na jaře. S dokončením se počítá v polovině příštího roku.

Navázat by měla druhá část, která propojí Loučky a Loket. Druhý, kratší úsek bude ale podle Pizingera nákladnější. Mikroregion by na něj chtěl získat evropskou dotaci z programu ITI.

Svazek obcí Mikroregion Sokolov je tvořen pěti městy, Sokolovem, Loktem, Chodovem, Březovou a Novým Sedlem, a devíti obcemi. Územně je svazek obcí situován do okresu Sokolov a okrajově do okresu Karlovy Vary.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, rekreace, stavby, cyklostezky, Chodov, ADIO, Loket, cyklostezka, okres Sokolov, Patrik Pizinger, Nové Sedlo, Ohře, Karlovy Vary, Sokolov, Loučka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezi Chodovem a Loktem na Sokolovsku povede nová cyklostezka  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.