Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Skiareály v Karlovarském kraji očekávají o víkendu velký zájem lyžařů

Podmínky pro lyžování jsou tento týden v lyžařských areálech ideální. V západní části Krušných hor je v provozu většina vleků. Provozovatelé středisek očekávají o víkendu velký zájem lyžařů. Zrušení povinnosti prokazovat se covidovým certifikátem areály vítají, očekávají rychlejší odbavení lyžařů při nákupu skipasů.

Největší areál v Krušných horách na Klínovci je s rozvolněním protikoronavirových opatření spokojen. „Od začátku jsme nepovažovali lyžování za problematickou činnost, nicméně pravidla jsme dodržovali tak, jak jsme měli, ale jsme rádi, že se to uvolnilo a může lyžovat každý,“ řekla mluvčí klínoveckého areálu Hana Hoffmannová.

Návštěvnost Klínovce je podle ní srovnatelná se zimní sezonou před epidemií v roce 2019. Vyšší zájem by díky zrušení opatření mohl nastat o víkendu, mluvčí ale neočekává dramatický nárůst. Výhodou bude také kratší doba odbavení při nákupu skipasů u pokladen i on-line. „I pro zákazníky i pro naše zaměstnance to bylo několik kroků navíc, teď už to bude efektivnější a rychlejší,“ uvedla mluvčí.

Na hřebenech hor jsouí ideální podmínky pro běžkaře

Skiareál dnes hlásí slunečné podmínky a výborné sněhové podmínky. Kvůli silnému větru a sněžení museli silničáři o víkendu uzavřít silnici druhé třídy z Božího Daru na Klínovec, kudy jezdí lyžaři. Zprovoznit se jí podařilo až o pár dní později. Silnice z Božího Daru je už průjezdná, i přesto ale skiareál doporučuje zvolit nástupní místo do areálu buď z Jáchymova a pak lanovkou Prima Express, nebo ze směru Chomutov na Loučnou pod Klínovcem a poté lanovkou Dámská nebo CineStar Express.

Dobré podmínky k lyžování hlásí také areály na Plešivci, Bublavě, Božím Daru i v Potůčkách. Na hřebenech hor jsouí ideální podmínky pro běžkaře a slibně vypadá i předpověď počasí na nadcházející víkend. Ve středu upravily rolby trasy od Jelení po Chaloupky, od Abertam po Horní Blatnou nebo od Abertam po Boží Dar. Upraven byl také okruh Karlova běhu či tratě v areálu Eduard. V pátek očekávají správci stop přechod studené fronty a sněžení, úprava na víkend je v plánu v noci z pátku na sobotu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský, lyžař, Karlovarský kraj, lyžování, Krušné hory, Boží Dar, Klínovec, Abertamy, Cinestar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareály v Karlovarském kraji očekávají o víkendu velký zájem lyžařů  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.