Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cheb musel uzavřít přístupové lávky k zimnímu stadionu, jsou v havarijním stavu

Cheb musel uzavřít všechny tři přístupové lávky k zimnímu stadionu, jsou v havarijním stavu. Jsou ale také únikovými cestami. Město tak musí nyní zjistit, jestli a kolik lidí na stadion bude moci chodit. Zároveň chce radnice připravit stavbu nových lávek. Náklady půjdou do milionů.

Situace je vážná v tom smyslu, že na stadionu probíhají různé akce, například hokejová sezona, kdy tam chodí okolo 400 lidí a je potřeba zajistit bezpečnost lidí na stadionu. Minulý týden byl poptán bezpečnostní technik a v průběhu tohoto týdne bychom měli dostat zprávu, kolik lidí na stadion může a jestli vůbec mohou lidé na stadion, uvedl místostarosta JIří Černý (VPM).

Lávky ke stadionu, stejně jako jiné mosty, je nutné pravidelně kontrolovat. Běžné prohlídky se dělají jednou ročně, jednou za několik let se pak provádějí hloubkové prohlídky. Při poslední kontrole ale odborníci zjistili, že se v dřevěných konstrukcích hromadí voda. Následná detailní prohlídka pak odhalila tak špatný stav lávek, že musely být okamžitě uzavřeny.

Lávky tak budou v nejbližší době sneseny. Město pak počká na doporučení zejména hasičů, kolik lávek bude třeba postavit znova, aby kapacitně vyhovovaly potřebám únikových východů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, sporty, stavby, Cheb, lávka, Jiří Černý, zimní stadion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cheb musel uzavřít přístupové lávky k zimnímu stadionu, jsou v havarijním stavu  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.