Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V lyžařských areálech Karlovarského kraje s přestávkami sněží a ochlazuje se

Podmínky pro lyžaře v krušnohorských zimních areálech v Karlovarském kraji se díky ochlazení v posledních dnech výrazně zlepšují. V oblasti od pátku s přestávkami sněží, je pod nulou a skiareály hojně zasněžují. Málo sněhu je zatím na tratích pro běžkaře, úpravy stop by měly začít dnes. Sněžit má až do středy, kdy teplota klesne až k minus deseti stupňům.

V největším areálu regionu na Klínovci je podle webových stránek střediska otevřeno 11 z 32 kilometrů sjezdovek a deset z 21 lanovek a vleků. „Teplota na horní stanici CineStar Express byla v 15:00 minus tři stupně. Fungují sjezdovky Jáchymovská, Za Prahou I a II, Neklid Moser, Dámská, Lyžařská cesta, Pařezovka, Přemostěná a Dětská,“ uvedl web.

Také na odvrácené straně svahů na Božím Daru napadlo za dva dny kolem 15 centimetrů sněhu. Ski areál Novako, který je jako jeden z mála trvale v provozu od 4. prosince, hlásí mezi 20 až 50 cm sněhu, jezdí všechny vleky i snowtubing. Je tam kolem nuly. „U nás se lyžuje báječně, lidí je hodně, sněhové podmínky jsou výborné, řekla Svatava Nováková z areálu.

Podmínky pro běžkaře se zlepšují

Podle ní sněží dva dny s přestávkami. „Místy je 30 až 40 centimetrů sněhu a plánujeme ještě zasněžovat, protože má být dva dny minus deset. To bude asi poslední letošní zasněžování, protože už tu máme sněhu dost,“ uvedla. Nováková očekává v dalších týdnech skvělé podmínky pro lyžování. Podle ní byl Novako díky listopadovém zasněžování jediným areálem na Božím Daru, který byl tento týden v provozu.

Jedou také lyžařské areály na Bublavě a v Potůčkách, které zasněžují další sjezdovky.

Také podmínky pro běžkaře v oblasti se pomalu začínají zlepšovat. Ještě na začátku týdne byly trasy bez sněhu. „Stopy zatím najeté nejsou, tolik sněhu zas nenapadlo. Lidé tady mohou ťapkat. Ale ještě padá, takže věříme, že je zítra už najedou,“ dodala Nováková. První Krušnohorská, která se o trasy v Krušných horách stará, uvedla před víkendem, že rolby vyjedou, pokud napadne až 20 centimetrů sněhu, což se potvrdilo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Karlovarský, AUDIO, Karlovarský kraj, lyžařské středisko, běh na lyžích, sjezdovka, Cinestar, Boží Dar, Praha, Klínovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V lyžařských areálech Karlovarského kraje s přestávkami sněží a ochlazuje se  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.