Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kontrola na Karlovarsku odhalila 23 cizinců neoprávněně pobývajících na území ČR

Celkem třiadvacet osob cizí státní příslušnosti ve věku od 19 do 60 let, které na území České republiky pobývaly neoprávněně zajistila cizinecká policie během pobytových kontrol, Ty se uskutečnily během jediného dne v ranních hodinách na několika místech v Karlovarském kraji.

Cizinecká policie se při pobytových kontrolách zaměřovala především na oprávněnost pobytu cizinců na území České republiky a plnění povinností ubytovatele.

„U jedenácti zajištěných cizinců bylo dále vedeno správní řízení o správným vyhoštění. Ještě téhož dne vydáno Rozhodnutí o správním vyhoštění z území členských států Evropské unie. Zbylým dvanácti cizincům byl ukončen jejich přechodný pobyt udělením výjezdního aktu. A to z důvodu, že na území České republiky vstoupili v rozporu s ochranným opatřením Ministerstva zdravotnictví České republiky, které zakazuje vstup na území České republiky cizincům, kteří nespadají do zde uvedených výjimek, a to za účelem ochrany obyvatelstva před zavlečením nemoci Covid-19 do České republiky,“ uvedla mluvčí policie Eva Valtová.  

Všichni cizinci musí území opustit v době stanovené výjezdním aktem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Cizinecká policie, kontrola, kontrola ve firmách, pobytová kontrola, ubytovny, Česko, Karlovarský kraj, Evropská unie, Ministerstvo zdravotnictví České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kontrola na Karlovarsku odhalila 23 cizinců neoprávněně pobývajících na území ČR  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.