Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Karlovarském kraji se lyžuje na Klínovci a Božím Daru, další areály zasněžují

Lidé v Karlovarském kraji mohou lyžovat zatím v lyžařských areálech na Klínovci a v Novaku na Božím Daru. Další výše položené skiareály Plešivec i Skipot v Potůčkách zahájí lyžařskou sezonu v pátek. Ostatní zimní střediska se na spuštění lanovek teprve připravují. 

Nejvýše položený lyžařský areál v Krušných horách na Klínovci zahájil sezonu minulou sobotu. Areál spustil sněžná děla poprvé před dvěma týdny. Vlekařům se minulý víkend podařilo zprovoznit zatím jediný vlek a přilehlou modrou sjezdovku Dámská.

Díky vhodným klimatickým podmínkám by měl Klínovec od pátku spustit další lanovku, a to Cinestar Express, a nově otevřít sjezdovky Pařezovka a Přemostěná. Na Klínovci se zatím lyžuje za snížené ceny. Jeden den pro dospělého stojí 590 korun, pro dítě 350 korun. Na svahu leží aktuálně 55 centimetrů přírodního i umělého sněhu. Skiareál je v provozu denně.

V malém rodinném areálu Novako se zatím lyžuje pouze o víkendu. V provozu jsou tam oba vleky i koberec, lidé ještě nemohou využít snowtubing, tedy jízdu na nafukovacích duších.

Od pátku se skiareál Plešivec chystá spustit první lanovku LD Abertamy a sjezdovku č. 6 Renatu. Kromě denního lyžování od 9:00 do 16:00 bude v pátek a v sobotu v provozu i večerní lyžování od 18:00 do 21:00. Poprvé otevřít plánuje týž den také lyžařské středisko Skipot v Potůčkách. Sezona se tam zahájí večerním lyžováním. Areál pak bude v provozu každý den.

Na zahájení lyžařské sezony se teprve připravuje skiareál na Bublavě. Provozovatelé tam aktuálně zasněžují a připravují červenou sjezdovku. Podle webu areálu se zahájení zimní sezony předpokládá v pátek 17. prosince. Na otevření se připravují také níže položené skiareály v Mariánských Lázních nebo v Aši.

Hodnocení článku je 26 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Roman Kořinek

Štítky lyže, lyžařská střediska, hory, vládní zákaz, koronavirová opatření, Klínovec, lyžařská sezóna, Krušné hory, Karlovarský kraj, Boží Dar, lyžařské středisko, lanová dráha, Plešivec (Krkonoše), Cinestar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji se lyžuje na Klínovci a Božím Daru, další areály zasněžují  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.