Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kvůli prokazování bezinfekčnosti se budou tvořit fronty, bojí se na Klínovci

Prokazování bezinfekčnosti na koronavirus při nákupu skipasů lyžařský areál na Klínovci očekával. Největší zimní středisko v Krušných horách se nyní připravuje na to, jak bude doklad o bezinfekčnosti kontrolovat zejména při nákupu skipasů on-line. Při pořízení skipasů na místě se obává delších front u pokladen, uvedla mluvčí střediska Hana Hoffmanová.

Povinnost prokazovat se dokladem o bezinfekčnosti při nákupu skipasů dnes oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Lidé tak budou muset předložit potvrzení, že mají dokončené očkování, v posledním půl roce prodělali nemoc covid-19 nebo mají negativní test. V uzavřených kabinách bude nutná ochrana dýchacích cest.

Nové opatření ministerstva klínovecký areál nepřekvapil. Klínovec byl společně s dalšími areály o možnostech fungování středisek průběžně informován prostřednictvím Asociace horských středisek (AHS). Kontrola při nákupu skipasů se tedy podle něj dala očekávat.

V tuto chvíli budeme pracovat na implementaci příslušného prvku pro zadání OTN (očkování, test, prodělaná nemoc) na e-shopu a veškerý další proces s tím spojený. Při nákupu skipasu na místě, u pokladny, je jisté, že tento proces prodlouží celkový čas odbavení. Budeme se tedy snažit návštěvníky co nejvíce motivovat k nákupu skipasů on-line,“ uvedla mluvčí.

Loni kvůli protiepidemickým opatřením mohl Klínovec poprvé spustit lanovky až v prosinci, a to pouze na pár dní, poté musel opět zavřít. V areálu i přesto udržovali sjezdovky sjízdné, aby byli připraveni otevřít alespoň na jaře, ani to se ale nepovedlo. Epidemie tak přes uplynulou zimní sezonu přinesla areálu několikamilionové ztráty.

Do nadcházející sezony, například do osvětlení nebo zasněžování, skiareál investoval podle Hoffmannové již 12 milionů korun. Většina byla z dočerpání otevřeného investičního úvěru. I letos areál počítá s opatřeními, jako je řízení front, pravidelné dezinfikování společných prostor nebo dodržování zakrytí dýchacích cest. „Pořád by ale měla platit osobní zodpovědnost každého z nás a nikoli ji přesouvat a následně trestat provozovatele skiareálu,“ uvedla mluvčí.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, rekreace, koronavirus, Boží Dar, skipas, Klínovec, Krušné hory, Adam Vojtěch, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli prokazování bezinfekčnosti se budou tvořit fronty, bojí se na Klínovci  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.