Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

U odborníků zabodovala lávka přes řeku Ohři, stavba získala prestižní ocenění

Nová lávka přes řeku Ohři ve Svatošských skalách u Karlových Varů zabodovala o odborné poroty. Stavba získala zvláštní Cenu svazu měst a obcí v soutěži Stavba roku 2021. Objekt z oceli, betonu a betonu slouží cyklistům a turistům od podzimu minulého roku.

Letošní ročník prestižní soutěžní přehlídky Stavba roku 2021 vyvrcholil předáním cen nejúspěšnějším stavbám. Ty nejlepší vybrala odborná porota složená ze zástupců vypisovatelů soutěže, architektů a inženýrů. Nezapomnělo se ani visutou lávka přes řeku Ohři ve Svatošských skalách. Objekt dlouhý přes šedesát metrů zaujal odbornou komisi především  originálním a elegantním způsobem řešení. 

Lávka pro pěší a cyklisty je určena i nouzově pro složky integrovaného záchranného systému. Je vybudována v místě původního mostu, propojuje oba břehy řeky Ohře a je součástí páteřní cyklostezky Ohře,“ připomněla z krajského úřadu Karlovarského kraje Jitka Čmoková.

Účelem stavby, která vyšla na bezmála 25 milionů korun, byla výstavba části cyklostezky včetně přemostění řeky Ohře ve Svatošských skalách. Jedná se o výstavbu nové visuté ocelové lávky s dřevěnou mostovkou na místě původního přemostění. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stavbyroku.cz

Štítky lávka, Stavba, Ocenění, Architektura, Ohře, skála, Stavba roku, Svaz měst a obcí České republiky, Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U odborníků zabodovala lávka přes řeku Ohři, stavba získala zvláštní ocenění  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.