Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pes způsobil požár na sporáku kuchyně bytu v panelovém domu, vše zachytila bezpečnostní kamera

Máte doma psy? A víte co dělají když nejste zrovna doma? Určitě si pořiďte kameru a občas se podívejte co vaši miláčkové vyvádějí. Rozhodně se taková investice vyplatí. Své o tom ví majitel jednoho bytu v Sokolově. V době jeho nepřítomnosti totiž způsobil jeden z jeho psů požár kuchyně. Kuriózní případ zachytila bezpečnostní kamera.   

Druhý stupeň požárního poplachu vyhlásilo operační středisko po přijetí oznámení, že hoří v bytě v sedmipatrovém domě v Sokolově. První jednotka hasičů na místě zjistila, že se jedná o požár v prostoru kuchyně, který se nestihl rozšířit a plameny zlikvidovali během několika minut. Nikdo nebyl zraněný a škoda způsobená požárem není vysoká.

„Mnohem více kurióznější je zjištěná příčina tohoto požáru. Majitel bytu má instalovanou kameru, přes kterou může kdykoliv sledovat, co se uvnitř bytu děje. Ze záznamu této kamery zjistil vyšetřovatel požárů, že příčinou požáru byl pes, který dokázal zapnout sporák. Na záběru je vidět, jak jeden ze dvou psů v bytě se snaží nejspíš něco sebrat na vypnutém spotřebiči, přitom se mu podaří tento sporák zapnout. Volným rozvojem tepla poté začne hořet plastové nádobí na spotřebiči a oheň se rozšířil i na část dalšího vybavení kuchyně. V tu chvíli již ale sousedé cítili kouř z bytu, zalarmovali hasiče a požár se tak rychle podařilo dostat pod kontrolu," informoval mluvčí hasičů Martin Kasal. 

Zjištěná a na záznamu zdokumentovaná příčina ukazuje, že i takto může vzniknout požár. Bytové požáry přitom patří k událostem, kde vzniká velká škoda a je ohrožené značné množství osob. Neopatrnost, i ta nechtěná, velmi často vede ke vzniku mimořádné události. Pokud jsou stejně jako v tomto případě v bytě ponechána zvířata bez dozoru, je nutné zajistit byt a vše v něm, aby se v maximální míře zamezilo vzniku požáru či jiné mimořádné události.

Spotřebiče bývají vybavené elektronickými zámky, které nedovolí nechtěné zapnutí, je potřeba tuto ochranu používat. Velmi efektivním prostředkem, který sice nezabrání vzniku požáru, ale dokáže včas upozornit na vznikající požár, jsou detektory. Právě včasné zpozorování a ohlášení požáru může zabránit rozšíření a tím i velkým škodám či dokonce zranění.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS KVK

Štítky požár, požár bytu, bezpečnostní kamera, pes způsobil požár, hasiči, kuchyně, pes, Sokolov, Martin Kasal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pes způsobil požár na sporáku kuchyně bytu v panelovém domu, vše zachytila bezpečnostní kamera  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.