Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dva lidé zemřeli při srážce dvou aut v serpentinách nad Karlovými Vary, dva se zranili

, aktualizováno 23. srpna 2021, 22:00

Tragická dopravní nehoda dnes odpoledne kolem 14:30 uzavřela příjezd do Karlových Varů po silnici I/6. Zahynul při ní muž a dítě, další dva lidé se zranili. Při havárii se srazila dvě osobní auta, účastníkem nehody v serpentinách nad městem poblíž střelnice byl ale i další osobní vůz, řekl ČTK mluvčí krajských hasičů Martin Kasal. Silnice I/6 nad Karlovými Vary se ve směru na Prahu otevřela před 19:00. Jen za srpen jde o druhou nehodu s tragickými následky na stejném místě.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Radka Hese při nehodě zemřel 49letý muž a dítě. Další dva lidé byli s lehčími až středně těžkými zraněními převezeni do karlovarské nemocnice. Na stejném místě 1. srpna při nehodě dvou osobních aut zemřelo dítě a jeho matka. Další tři lidé se tehdy při střetu zranili, dva z nich převezl vrtulník do plzeňské nemocnice.

Problematický úsek silnice I/6 nad Karlovým i Vary je extrémně nebezpečný hlavně za deště nebo při sněžení nebo namrzlé silnici. Silnice se od Olšových Vrat prudce svažuje a v prudkých zatáčkách se stáčí ke Karlovým Varům. Míjí se zde dva pruhy ve směru na Prahu a jeden pruh z kopce na Karlovy Vary. Často tak osobní auta předjíždějící pomalejší nákladní auta v rychlejším pruhu na Prahu vjedou do protisměru nebo auta jedoucí z kopce na Karlovy Vary vybočí do protijedoucího rychlého pruhu. Policie už v místě nehod snížila maximální povolenou rychlost na 70 kilometrů za hodinu. Při špatném počasí ale i tak silnice klouže.

Pomoci by mohlo dokončení dálnice D6 až ke Karlovým Varům. Úseky v Karlovarském kraji jsou ale v pořadí připravovaných staveb až na posledních místech.

Za dnešního deštivého počasí se stala poblíž, u Bochova, další vážná dopravní nehoda. Osobní auto vylétlo ze silnice a posádky záchranné služby jej musely komplikovaně hledat. Jednoho těžce zraněného transportoval vrtulník záchranné služby do plzeňské fakultní nemocnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Barbora Drozdová

Štítky ČR, nehoda, úmrtí, Karlovy Vary, havárie, silnice, automobil, Praha, Martin Kasal, Karlovarská krajská nemocnice, Fakultní nemocnice Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva lidé zemřeli při srážce dvou aut v serpentinách nad Karlovými Vary, dva se zranili  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.