Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovarský kraj opět navýšil finanční prostředky pro kotlíkové dotace

Rada Karlovarského kraje schválila navýšení stávajících finančních prostředků v rámci dotačního programu, kterému se neoficiálně říká kotlíková dotace. Na podporu výměny zdrojů tepla na pevná paliva v rodinných domech v Karlovarském kraji půjde tentokrát 6,7 milionu korun a bude hrazena z Operačního programu Životního prostředí.  

„Peníze se nám podařilo získat v rámci zbytků celorepublikové alokace, která byla vyčleněna na třetí vlnu kotlíkových dotací. Částka ve výši 6,7 milionu korun by měla pokrýt financování výměny zdroje tepla zhruba čtyřiceti žadatelům, jejichž žádosti byly pro vysoký počet zařazeny do zásobníku,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast správy majetku a investic Dalibor Blažek.

Dotace má sloužit jako podpora výměny stávajících zdrojů tepla na pevná paliva s ručním přikládáním v rodinných domech za nové, nízkoemisní zdroje tepla. V rámci dotačního programu kotlíkových dotací III již získal Karlovarský kraj více než 100 milionů korun, a to v podobě financování či dofinancování projektu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky kotlíková dotace, životní prostředí, výměna kotlů, vytápění, Karlovarský, Karlovarský kraj, dotace, teplo, Operační program Životní prostředí, Dalibor Blažek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský kraj opět navýšil finanční prostředky pro kotlíkové dotace  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.