Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vodáci opakovaně volali hasičům kvůli jedné potopené lidi, teď už se ji podařilo z řeky vytáhnout

Už několikrát si vyžádala výjezd hasičů převrácená a zaklíněná loď pod přírodním jezem u Stráže nad Ohří. Po prvním oznámení, kdy hasiči na místě zjistili, že loď je ve vodě již několik dní, posádka je v pořádku v bezpečí již doma, majitel lodě o situaci ví a není možné kvůli silnému proudu loď bezpečně z jezu vyprostit, vyjížděli na místo hasiči ještě dvakrát.

I v následujících dnech přijali hasiči na tísňovou linku oznámení od dalších projíždějících vodáků zprávu o potopené lodi. „I když bylo velmi pravděpodobné, že se vždy jedná o stejnou událost, žádní záchranáři si nemohou dovolit podcenit přijatou informaci a především nemohou po telefonu zcela vyloučit, že by se mohlo jednat o jinou událost. Při posledním oznámení byl proud v řece slabší než v předchozích dnech, hasičům se tak podařilo loď z vody vytáhnout a předat majiteli,“ informoval mluvčí hasičů Martin Kasal.

O víkendu hasiči znovu vyjížděli ke Stáži nad Ohří, kde měli hlášenou záchranu z vody. Opět se zde převrátila loď s vodáky a podle oznámení na tísňovou linku se vodáci nemohli sami dostat z vody na břeh. V době příjezdu hasičů na místo již byli vodáci venku z vody, hasiči tak provedli kontrolu všech na místě, další zásah naštěstí nebyl zapotřebí.

Někteří lidé se na sociálních sítích podivovali nad tím, proč nebyla z větší části potopená a uvízlá loď nějak viditelně označena. „Označení nebylo nutné, při příjmu oznámení na tísňové lince bylo vždy celkem jasné, že se jedná o stejnou událost. Jde o to, že při přijetí takového oznámení prostě tísňová linka a následně operační středisko nikdy nepodcení, byť jen minimální pravděpodobnost, že by někdo mohl potřebovat pomoc. Ze zkušenosti je za nás lepší několikrát jet třeba i z pohledu ostatních zbytečně, než jednou nepřijet vůbec a zrovna to bude zapotřebí,“ doplnil mluvčí hasičů.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje

Štítky vodáci, utopená loď, hasiči, zásah, velká voda, peřeje, tísňové volání, Stráž nad Ohří, Martin Kasal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vodáci opakovaně volali hasičům kvůli jedné potopené lidi, teď už se ji podařilo z řeky vytáhnout  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.