Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podvodnice obelstila doručovatelku a převzala penzi za svou mrtvou svěřenkyni

Dvaapadesátiletá žena doručovatelce tvrdila, že je opatrovatelkou seniorky, se kterou žila ve společné domácnosti. Vše doložila i osobními doklady dotyčné, která však byla tou dobou již po smrti. To ovšem listonoška nevěděla a ženě důchod předala.

Karlovarští kriminalisté se zabývají případem podvodu, kterého se měla dopustit dvaapadesátiletá žena, která se pokusila obelstít pracovnici přepravní společnosti.

„Ta měla přinést starobní důchod pro jinou ženu, která měla dříve s obviněnou bydlet ve společné domácnosti v Karlových Varech. Pracovnici měla uvést, že je její opatrovatelkou, předložit o tom patřičný dokument s osobním dokladem ženy, která v té době byla již po smrti. Doručovatelce měla posléze tvrdit, že žena si peníze nemůže převzít z důvodu špatného zdravotního stavu,“ uvedla policejní mluvčí Eva Valtová.

Vzhledem k tomu, že měla dotyčná u sebe osobní doklady i věrohodnou historiku, neměla doručovatelka důvod ženě nevěřit. Peníze, které podvodem takto získala poté využila pro vlastní potřebu, za což ji hrozí až dvouletý trest.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/Miloslav Hamřík

Štítky krimi, Karlovy Vary, senior, důchod, penze, starobní důchod, průkaz totožnosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnice obelstila doručovatelku a převzala penzi za svou mrtvou svěřenkyni  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.