Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Celníci si posvítili na tržnice a zabavili zboží za téměř sedm milionů korun

Karlovarští celníci se zapojili do celostátní akce, během které se zaměřovali hlavně na padělky. Svou pozornost tentokrát upnuli k areálu tržiště Lipový dvůr v Aši. Celkem tam zabavili 1 400 kusů zboží, které by v případě originálů mělo mnohamilionovou hodnotu. Jednalo se o oblečení, hodinky či obuv.

Celorepubliková akce s krycím názvem Rybník odstartovala o prvním červnovém víkendu. Celníci v celém Česku zajistili 6 200 kusů zboží v celkové hodnotě 25 milionů korun. Nezanedbatelnou část tvořilo také zboží zabavené na Ašsku.

„Na čtyřech vytipovaných kontrolních místech zajistili téměř 1 400 kusů textilních a galanterních výrobků, obuvi i hodinek důvodně podezřelých z porušení některých práv duševního vlastnictví. Obchodníci v prostorách před stánky i v nich nabízeli zboží jako originály světoznámých značek, jehož hodnota by v případě originálních výrobků činila bezmála sedm milionů korun,“ upřesnila Lenka Havelková z Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

I přestože prodejci dobře vědí, že jim celníci mohou zboží zabavit, opakovaně ho ve svých stáncích dále nabízejí. „V případě, že by se majitelé ochranných známek rozhodli využít zjednodušený postup, budou případy předány právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj a zboží bude zlikvidováno. Celníci budou v kontrolách tržnic pokračovat i nadále,“ dodala Havelková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Celní správa ČR

Štítky Celní správa, padělky, tržnice, Karlovarský kraj, , Česko, Ašský výběžek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Celníci si posvítili na tržnice a zabavili zboží za téměř sedm milionů korun  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.