Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Parkoviště není závodní dráha, po havárii opilého mladíka chce radnice situaci jednou provždy vyřešit

Odstavná plocha u fotbalového hřiště v Chodově láká nejednoho mladého řidiče, který se zde pokouší se svým vozem o pár triků. Na tuto neoficiální závodní dráhu jezdí zasahovat policie i několikrát do týdne. Vedení města už došla trpělivost a chce situaci rázně řešit.

Třiadvacetiletý mladík se na parkovišti v Bezručově ulici pokoušel o takzvané driftování, jenže dostal smyk, přejel obrubník a přes kovové oplocení vlétl až na hřiště.

„Poté se měl pokusit vycouvat, ovšem přitom opět narazil do kovového oplocení. Po příjezdu policejní hlídka lustrací zjistila, že mladík má zákaz řízení všech motorových vozidel. Poté se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 2,13 promile,“ uvedl tenkrát k nehodě policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Škoda na voze, obrubníku i oplocení byla zhruba 50 tisíc korun. Vše se naštěstí obešlo bez zranění. Na incident reagoval i starosta města Patrik Pizinger (Místní).

„Že je velké parkoviště v Bezručově ulici dlouhodobě využíváno různými partičkami k předvádění síly vozů a zkoušení, co všechno jejich auto snese, to bohužel víme delší dobu. Už v loňském roce jsme se s místními obyvateli domluvili na řešení, které tamní dopravu zklidní a znemožní používat parkoviště jako závodní dráhu,“ uvedl.

Na odstavné ploše se mladí řidiči rádi předváděli 

Vzniknout by zde měly zpomalovací prahy, úpravy by se měl dočkat vjezd na parkoviště, který doplní vodorovné dopravní značení a ostrůvky. S pracemi by chtělo město začít ještě letos, v rozpočtu má vyčleněnou částku zhruba 1,7 milionu korun. Rozhodnutí vítají především obyvatelé přilehlé ulice.

„Třikrát hurá! Možná bude konečně klid a budeme mít pocit, že žijeme opravdu v obytné zóně, kde si mohou děti hrát a nemusíte se bát, že je někdo srazí," okomentoval rozhodnutí jeden z místních.

Radnice chce zároveň uklidnit ostatní obyvatele Chodova, kteří si myslí, že tím pádem přestane plocha sloužit jako místo pro oblíbené poutě či jarmarky. S těmito akcemi projekt počítá.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR + MÚ Chodov

Štítky doprava, parkoviště, Chodov, policie, úpravy, projekt, zklidnění dopravy, plot, Patrik Pizinger, radnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nikita Radanovicz

Nevyřeší se nic. Akorát se problém přesune jinam. Každý kdo trochu jezdí, každý kdo trochu holduje autíčkům, tak moc dobře ví, že tato skupina řidičů a podotýkám, nejsou to jen nevyzrálí puberťáci a řidiči BMW či Audi, tak si najdou jiná místa. Nebuďte přízemní a zajeďte si občas na nejrůznější pasekářské cesty v době, kdy se všichni ostatní třepou strachy ze sněhu a uvidíte, co se tu děje. Zajeďte si v noci na jakoukoliv velkou asfaltovou plochu někde v závětří a opět uvidíte. Staví se spousta, kde jakých hříšť, cyklostezek, psích výběhů, tak někde nechte něco i autičkářům a nebudou se vám cpát tam, kde je nechcete. A případné škody? To už si musí každý sám spočítat, zda mu to za to stojí. Pojištěni by měli být všichni.

Pondělí, 5. dubna 2021, 22:28Odpovědět

Parkoviště není závodní dráha, po havárii opilého mladíka chce radnice situaci jednou provždy vyřešit  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.