Počasí dnes8 °C, zítra5 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zase bude dobře, lidé v Sokolově pomalovali kamínky jako poděkování zdravotníkům

Tři velká namalovaná srdce plná rozličných barevných kamínků. Takový pohled se naskytl obyvatelům Sokolova, kteří na náměstí Budovatelů mohli nosit svá ručně malovaná poděkování zdravotníkům, policii, hasičům a vůbec všem z první linie, kteří pomáhají s bojem proti zákeřnému onemocnění covid-19. Organizátoři mají s kamínky i další plány.

„Chceme takto symbolicky poděkovat zdravotníkům, kteří nejen v naší nemocnici bojují o životy lidí nemocných covid-19. Situace v našem kraji byla dlouhou dobu hodně kritická a zdravotníci to neměli vůbec jednoduché. Proto jim chceme alespoň takto na dálku poděkovat. A to symbolické díky patří samozřejmě nejen všem zdravotníkům, ale i dalším lidem, kteří v boji s touto nemocí pomáhají,“ řekl před akcí místostarosta Ladislav Sedláček (Hnutí pro město Sokolov).

Vzkazy od lidí ale nesměřovaly jen do nemocnic, ale také k opuštěným seniorům nebo divadelníkům. Sociální sítě hned zaplavila vlna nadšených komentářů a fotografií kamínků. Možná někoho napadne i otázka: Co s nimi bude dál? Na to mají organizátoři jednoduchou odpověď.

To, co jste společně vytvořili, je dechberoucí! Slibujeme, že každý jeden kamínek najde své místo, kde bude dělat radost. Několik dlažebních kostek na Starém náměstí totiž nahradí právě kamínky vás všech, jiné zase vyzdobí sokolovskou nemocnici či domovy pro seniory. Jste úžasní a my dojatí,“ píší organizátoři akce na svých facebookových stránkách.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Městský dům kultury Sokolov

Štítky Sokolov, koronavirus, covid-19, pandemie, poděkování, první linie, kamínky, zdravotnický pracovník, Nemocnice Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zase bude dobře, lidé v Sokolově pomalovali kamínky jako poděkování zdravotníkům  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.