Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na obnovu a ochranu lesa vydá kraj šest miliónů korun

Lesy poškozené suchem nebo ochrana porostů proti zvěři za pomoci oplocenek. To všechno zahrnuje dotační titul, na který dorazilo 44 žádostí. Karlovarský kraj vyčlenil z rozpočtu šest miliónů korun, dostat by se mělo na všechny žadatele.

„Žadatelé projevili o dotace velký zájem. Ve stanoveném termínu bylo doručeno 44 žádostí s požadovanou částkou téměř 7,2 milionu korun. Vzhledem k výši finančního limitu bylo nutné mírně upravit a pokrátit žádosti tak, aby konečná částka nepřesáhla stanovený rozpočet 6 milionů korun. Jsme ale rádi, že se nakonec dostalo na všechny,“ uvedl radní pro oblast životního prostředí, zemědělství a energetiky Karel Jakobec

Příspěvek se také vztahuje na dotační podtituly jako je umělá obnova lesů poškozených suchem, oplocenky nebo ochrana proti kůrovci a dalším škůdcům.

„V rámci posouzení žádostí zaznamenal odbor životního prostředí a zemědělství zvýšený zájem zejména o dotace v oblasti lesního hospodářství oproti předchozímu roku. Pro další roky očekáváme další postupné zvýšení počtu zájemců,“ doplnil Jakobec.

Příští rok ale dojde ke změně dotačního programu, kdy nahradí dotaci na postavení oplocenek, nový dotačním podtitul na úklid klestu. Díky tomu by se měly zpřístupnit některé části lesů pro turisty nebo rekreanty. Stavbu ochran proti zvěři od letošního července hradí Ministerstvo zemědělství.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky dotace, kraj, Karlovarský kraj, sucho, oplocenka, ochrana lesa, les, Karel Jakobec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na obnovu a ochranu lesa vydá kraj šest miliónů korun  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.