Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dvojice ukradla naftu za sto tisíc. Teď mužům hrozí až dva roky vězení

Dvojice mužů ze Sokolovska je podezřelá z toho, že od poloviny srpna do října letošního roku kradla motorovou naftu ze zaparkovaných pracovních strojů. Krádeže se měli muži společně dopustit celkem šestkrát, mladší z dvojice v dalších případech jednal sám. Oba svým jednáním způsobili škodu za sto tisíc korun a hrozí jim až dva roky za mřížemi.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 29 a 31 let. Ti jsou podezřelí z toho, že od půlky srpna do října letošního roku se v šesti případech společně dopustili krádeže motorové nafty ze zaparkovaných pracovních strojů. V dalších případech, kdy došlo na Sokolovsku ke krádeži paliva přímo z vozidel, jednal mladší z dvojice na vlastní pěst.

„Společně takto jednali v šestkrát, v dalších případech kradl naftu devětadvacetiletý muž sám. Naftu odcizil v několika obcích i městech na Sokolovsku, ve dvou případech také na Plzeňsku,“ zmínil policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Dvojice se zaměřovala zejména na odstavené nebo zaparkované pracovní stroje. V jednom případě v polovině srpna se společně vydali k dolovému území na Sokolovsku. U jednoho z rypadel poškodili víčko nádrže a ze stroje odčerpali zhruba 300 litrů paliva. Naposledy muži společně kradli v polovině září v areálu jedné ze společností poblíž Chodova. Z pracovního stroje opět odcizili okolo 300 litrů nafty.

Muži svým jednáním způsobili celkovou škoda za bezmála 100 tisíc korun a kriminalisté je nyní budou stíhat za spáchání přečinu krádeže a poškození cizí věci. V případě prokázání viny jim hrozí až dvouletý trest za mřížemi.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky policie, krimi, zloděj, nafta, palivo, dvojice, škoda, motorová nafta, okres Sokolov, krádež, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice ukradla naftu za sto tisíc. Teď mužům hrozí až dva roky vězení  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.