Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sokolov si našel projektanta, který navrhne novou halu pro míčovky

Sokolov vybral zpracovatele projektové dokumentace pro novou halu míčových sportů, kterou město plánuje v areálu Baníku Sokolov. Projekt by měl být hotov ještě letos, ale rozhodnutí o stavbě bude až na novém zastupitelstvu města, řekl místostarosta Sokolova Jan Picka (ČSSD). Nová hala by se mohla stavět i přesto, že ve městě už jedna stojí, patří Karlovarskému kraji.

Do zakázky, kterou jsme vyhlásili, se nám přihlásili dva projektanti. My jsme vybrali samozřejmě tu levnější. Co se týká nákladů, měli jsme předpoklad na projektovou dokumentaci 1,3 milionu korun. Vítězná nabídka je 1,05 milionu korun, což znamená, že 250 tisíc korun ušetříme,“ uvedl Picka.

Teprve z projektové dokumentace podle něj vzejde cena, za kterou by Sokolov byl schopen halu postavit. Předběžné odhady hovoří zhruba o 60 milionech korun. V současné době, kdy se rychle mění ceny na stavebním trhu, je však odhadování ceny do budoucna velmi komplikované.

Teprve až bude mít město projektovou dokumentaci, začne hledat možné zdroje financování. Rádo by požádalo o dotaci například z dotačního programu Národní sportovní agentury.

Podle Picky bude ale až na novém vedení města po letošních komunálních volbách, jestli zařadí míčovou halu na Baníku mezi své priority. V současném vedení města má zatím podporu, a to přesto, že v Sokolově už jedna sportovní hala je. Patří Integrované střední škole technické a ekonomické (ISŠTE), jejímž zřizovatelem je Karlovarský kraj. Kraj má v plánu sportovní halu ISŠTE modernizovat tak, aby splňovala podmínky pro zápasy vyšších soutěží.

Picka ale věří, že i dvě sportovní haly ve městě najdou dostatečné využití. Hala na Baníku by sloužila například pro florbal, který se nyní musí hrát mimo město, pro basketbal nebo volejbal. Místo by zde našly i menšinové sporty, jako badminton a podobně. Navíc by se rozšířila kapacita sportovišť i pro dětské sportovní kluby, které nyní musí často mít tréninky až ve večerních hodinách.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky Sokolov, Hala, Sporty, Míčové, Investice, Jan Picka, projektová dokumentace, Karlovarský kraj, ČSSD, HC Baník Sokolov, sportovní hala, Národní sportovní agentura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov si našel projektanta, který navrhne novou halu pro míčovky  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.