Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sokolov si pochvaluje kamerový systém. Odhalil agresory z ciziny

Velká spokojenost aktuálně panuje v Sokolově s městským kamerovým systém, díky němuž se podařilo objasnit drsné napadení před tamějším obchodním domem. Dva mladí cizinci se tam drsně pustili do čtyřiadvacetiletého muže kvůli tomu, že neměl u sebe cigarety.

Celá situace se odehrála pod dohledem městského kamerového systému, a tak netrvalo dlouho a do akce zamířili strážníci, které povolala do terénu všímavá operátorka. Díky tomu se podařilo osmnáctiletého agresora a jeho o tři roky staršího parťáka dopadnout a obvinit. Celý konflikt přitom začal zdánlivě nevinně. Mladíci oslovili kolemjdoucího, zda nemá cigarety. 

Když se jich nedočkali, protože byl nekuřák, zaútočili na něj. Starší z obviněných měl napadeného nejdříve kopnout do hrudníku a vzápětí ho druhý útočník chytil zezadu do kravaty a strhnul na zem. Když začal napadený muž volat o pomoc, oba cizinci z místa utekli. Napadenému muži poškodili brýle a způsobili tak škodu za přibližně 5 tisíc korun,“ popsal Vladimír Meluzín ze sokolovské radnice.

Zraněný putoval do nemocnice, kde absolvoval lékařské ošetření. Nyní čekají pachatele problémy se zákonem. „Díky tomu, že operátorka strážníků policejní hlídku na místo pohybu obou mužů naváděla, skončili útočníci po několika desítkách minut v poutech a na policejní služebně. Kriminalisté zahájili trestní stíhání obou dvou cizinců. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na deset let,“ dodal Meluzín.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Sokolov

Štítky Sokolov, Kamery, Dohled, Napadení, kamerový systém

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolov si pochvaluje kamerový systém. Odhalil agresory z ciziny  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.