Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Obce na Sokolovsku získaly peníze na elektronickou úřední desku

Zhruba 2,3 milionu korun získal pro své obce Mikroregion Sokolov – východ. Za schválenou dotaci nakoupí moderní elektronické úřední desky pro obce Březová, Dolní Rychnov, Chodov, Jenišov, Loket, Vintířov a Šabinu.

„Pořízené digitální úřední desky mají velmi dobrý výkon, rychlou odezvou, zaručený nepřetržitý provoz a vyhovují těm nejnáročnějším uživatelským požadavkům. Elektronická úřední deska umožní obci uveřejňovat vybrané dokumenty, pozvánky na kulturní akce, tipy na výlety, zajímavosti z obce, fotografie nebo například zprávy o aktuálních vládních opatřeních,“ vysvětluje Vladimír Meluzín, mluvčí sokolovské radnice s tím, že se tak jedná o další krok v oblasti digitalizace veřejné správy.

Podle jeho dalších slov se ve skutečnosti jedná o intuitivní dotykový panel, který umožní lidem jednoduché procházení mezi zveřejněnými informacemi a přístup na internetové stránky obce.

"Při pořizování bylo myšleno i na zvýšenou ochranu proti vandalismu, aby digitální úřední desky mohly obcím sloužit po dlouhé roky," doplnil předseda mikroregionu Jan Picka (nez.) s tím, že nákup nových elektronických úředních desek byl spolufinancován ze zdrojů Evropské unie, konkrétně Operačního programu Zaměstnanost.

Podle Picky vznikají mikroregiony hlavně kvůli společnému prosazování zájmů zejména v oblasti rozvoje území. Například Mikroregion Sokolov- východ má do budoucna v plánu napojení na páteřní cyklostezku, které by mělo být realizováno v Tisové. "Realizací tohoto projektu bychom završili mnoholetou snahu mikroregionu a obcí Sokolov, Březová a Šabina vybudovat v Tisové lávku a zatraktivnit páteřní cyklostezku podél řeky Ohře a také umožnit její napojení na obce a území na pravém břehu," dodal předseda mikroregionu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky digitalizace, veřejná správa, Sokolovsko, mikroregion, Sokolov východ, cyklostezka, elektronická úřední deska, úřední deska, okres Sokolov, Březová, Loket, Chodov, Dolní Rychnov, Jenišov, Vintířov, Jan Picka, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obce na Sokolovsku získaly peníze na elektronickou úřední desku  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.