Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Fotbalistům zatéká do šaten, město hledá rychlé řešení

Odstranění havarijního stavu střechy fotbalových šaten Baníku Sokolov řeší v těchto dnech vedení hornického města. To původně chtělo sjednotit vzhled všech střech staveb ve sportovním areálu a plánovalo vybudovat nad fotbalovými šatnami půlkulatou střechu. Po předběžné kalkulaci od tohoto záměru ale odstoupilo.

„Střecha bude rovná, jako je doposud. Náklady na půlkulatou střechu přesahují čtyři miliony korun a to je opravdu zbytečně moc peněz. Navíc máme zjištěno, že stávající krovy jsou v pořádku a tak půjde pouze o opravu střechy, kterou do objektu dlouhodobě zatéká,“ vysvětluje Jan Picka (nez.), místostarosta Sokolova.

Na opravu střechy ale není zpracován projekt a bude záležet na dodavatelích, jakou technologii a postup opravy nabídnou. Město dokonce ve výběrovém řízení nezadalo ani maximální cenu, kterou je ochotno za provedené práce zaplatit.

„Asi bychom to mohli pojmout jako havarijní stav a zadat někomu takzvaně na přímo, ale nechceme to dělat. Proto jsme oslovili jedenáct firem a zakázku zveřejnili v systému EZAK. Nyní čekáme na nabídky a uvidíme, co nám pokrývačské firmy nabídnou,“ doplnil místostarosta.

Ten ale předpokládá, že oprava střechy nebude nijak složitá a zvládne se v co nejrychlejším termínu. Ideální by podle místostarosty bylo, kdyby firma mohla nastoupit ihned po skončení výběrového řízení.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky fotbal, Baník Sokolov, střecha, zatékání, oprava, výběrové řízení, Sokolov, ezak, šatna, FK Baník Sokolov, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalistům zatéká do šaten, město hledá rychlé řešení  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.