Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nevzhledná čtvrť v okolí chodovského nádraží se výrazně promění

Další velké změny se v blízké době dočká okolí vlakového nádraží v Chodově na Sokolovsku. Ještě před zahájením výstavby nového vlakového nádraží připravila radnice navazující projekty. Těmi jsou hlavně nové chodníky i úprava okolí.

„V příštím roce by měla Správa železnic začít s výstavbou nového chodovského vlakového nádraží. My jim jdeme naproti a připravujeme navazující projekty-chodníky, úpravu okolí a přístup do celé lokality,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger (Místní).

Radnice na projektovou dokumentaci vyčlenila v rozpočtu 175 tisíc korun. S realizací počítá v příštím roce. „Chodník je navržen od železničního přejezdu po úroveň stezky pro pěší vedoucí do ulice Vančurova. Zároveň počítáme s autobusovou zastávkou a přechodem,“ popsal záměr místostarosta Luděk Soukup (HNHRM).

Správa železnic postaví v Chodové nové nádraží

Záměr stavby moderní výpravní budovy a nástupišť představili zástupci Správy železnic vedení města Chodova. Jednat by se mělo o jednopodlažní, energeticky úsporný objekt, který počítá i s prostornou a bezbariérovou odbavovací halou.

Tyto projekty jsou součástí modernizace a revitalizace celé lokality. Správa železnic zde plánuje vystavět novou výpravní budovy s prostornou odbavovací halou. Nově by zde také mělo být parkoviště pro 28 vozů, stání pro motorky i stojany a úschovna kol.

Starou budovu pravděpodobně čeká demolice. Obdobně šel k zemi před lety v Nádražní ulici také chátrající dům chodovského průmyslníka Karla Gasche. Dnes v tomto místě stojí malý parčík s pamětní deskou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MÚ Chodov

Štítky Chodov, nádraží, rekonstrukce, Sokolovsko, Správa železnic, železniční stanice, okres Sokolov, Správa železniční dopravní cesty, Patrik Pizinger, Hnutí nezávislých za harmonický rozvoj obcí a měst

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevzhledná čtvrť v okolí chodovského nádraží se výrazně promění  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.