Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Svatby plánované v klášteře nebudou, sídlí v něm očkovací centrum

Sokolovská radnice musela přesunout svatební obřady, které se v letošním roce měly konat v prostorách místního kapucínského kláštera s kostelem svatého Antonína Paduánského. Důvodem je otevření velkokapacitního očkovacího centra, kde se očkují lidé ze Sokolova a okolí proti nemoci covid-19.

„Termíny svateb v našem klášteře byly plánovány na konci loňského roku, kdy ještě nikdo netušil, jaká bude pandemická situace. Ta se bohužel prudce zhoršila a my jsme jako město, museli vytipovat lokalitu, kde bude probíhat očkování proti koronaviru. Po zvážení všech možností padla volba právě na klášter,“ vysvětluje Renata Oulehlová (ANO) starostka města Sokolova.

Snoubenci ale o své obřady nepřijdou, jen se budou muset spokojit s tím, že budou oddáni na místním zámku. „Myslíme si, že je to adekvátní náhrada. Navíc je prostě jasné, že boj s pandemií má v současné době přednost,“ pokračuje dále starostka.

Ta ale zatím neví, jak dlouho bude očkovací centrum v sokolovském klášteře otevřeno. Jisté ale je, že město ho nechá v provozu tak dlouho, jak to bude potřeba. „Je ale možné, že očkování v blízké budoucnosti převezmou například praktičtí lékaři a centrum bude uzavřeno. Ale to dnes opravdu nevíme,“ dodala Renata Oulehlová.

Ročně j v Sokolově uzavřeno zhruba dvě stě manželství. Vloni jich bylo kvůli pandemii zhruba o třetinu méně. Město se zároveň rozhodlo zvýšit cenu a oddání novomanželů v obřadní síni a to z 248 korun a 484 korun. Navýšení přišlo poprvé od roku 1999.

„Ani tato částka nám ale nepřijde nijak závratná a město na obřadech rozhodně nic nevydělá. Je třeba si uvědomit, že například hudebník stojí 300 korun nebo licenční poplatky 74 korun,“ doplnil místostarosta města Jan Picka (nez).

Ohodnoť článek

Štítky svatby, očkování, covid-19, Sokolov, zdražení, klášter, očkovací centrum, Antonín z Padovy, Renata Oulehlová, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svatby plánované v klášteře nebudou, sídlí v něm očkovací centrum  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.