Počasí dnes5 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rekonstrukce umělecké školy je ve skluzu, dodavatele zasáhla pandemie

Původním termín dokončení rozsáhlé rekonstrukce Základní umělecké školy v Chodově nebude dodržen. Stavba má několik týdnů zpoždění o čemž je průběžně informováno vedení města. Hlavním důvodem skluzu je pandemie koronaviru, která z pracovního procesu vyřadila řadu řemeslníků.

„Termín dokončení stavby se posune nejméně o několik týdnů. Některé profese byly v době pandemie úplně vyřazeny z procesu rekonstrukce a stavba se dostala do skluzu,“ popisuje Martin Polák, mluvčí chodovské radnice.

Původně se měli učitelé do tříd stěhovat už v létě letošního roku a v nově opravené budově měla být zahájena výuka na začátku školního roku 2021/22.

„Pandemie prošla stavbou a odstavila řadu řemeslníků. S dodavatelskou firmou jsme se nakonec dohodli, že stavbu dokončí nejpozději v září letošního září. Je však společná vůle skončit dříve,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger (Místní) s tím, že prodloužení termínu se neprojeví na konečné ceně zakázky.

Vedle zmiňované pandemie přibrzdily stavební práce také potíže se spodní vodou u výtahové šachty a delší doba zrání sanačních omítek. „Za běžných okolností by bylo možné časový skluz dohnat. Jde nám ale především o kvalitu odvedené práce, ne o rychlost. Proto je zbytečně spěchat,“ doplnil starosta.

Podobný názor má i ředitelka chodovské umělecké školy Jitka Kaprová. „Chápeme, že covidová situace vše změnila. Posunutím termínu získáme více času a klidu na stěhování. Plánujeme tedy, že v nové budově zahájíme nový rok 2022,“ dodala Jitka Kaprová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu chodov

Štítky oprava, covid-19, ZUŠ Chodov, pandemie, zpoždění, Karlovarský kraj, pandemie covidu-19, Martin Polák, Patrik Pizinger

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce umělecké školy je ve skluzu, dodavatele zasáhla pandemie  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.